Lado oduševio više od četiri tisuće posjetitelja u Spaladium Areni

Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado na velikom koncertu Čuvajmo naše blago predstavio je najljepše od hrvatske kulturne baštine i oduševio više od četiri tisuće posjetitelja u ispunjenoj Spaladium Areni. Ansambl je u Splitu nastupio nakon iznimno uspješne turneje po Kanadi. Dvosatni nastup u kojem su umjetnici Ansambla na nesvakidašnji, moderan način, dočarali potpuno novu dimenziju izvorne ljepote hrvatske kulture, još jednom je pokazao kako se Hrvatska ima čime ponositi.

“Kao i prošle godine, splitska je publika ponovno nosila Ansambl Lado. Bio je doista doživljaj koji ćemo dugo pamtiti. Nadamo se ponovnom susretu s ovom divnom publikom!” – izjavio je Andrija Ivančan, umjetnički voditelj Ansambla Lado.

Na impresivnoj pozornici kulture veličine 250 m2, uz vrhunsku scenografiju, zvuk i osvjetljenje, Ansambl Lado je izveo cjelovečernji program Ispod duba stoljetnoga u kojem je prikazao kulturnu povijest iz brojnih krajeva Hrvatske. Uz pjesmu, ples i modernu produkciju koja pruža jedno novo svjetlo ovoj umjetnosti, nezaboravnu kulturnu čaroliju dočarala je revija narodnih nošnji starijih od sto godina.

„Osobito nam je drago biti ponovno u Splitu. Inspirativno je nastupiti pred tolikom publikom. Izvođači su oduševljeni, kao vjerujem i publika s našim programom koji smo prvi put izveli u Splitu!“ – izjavio je ravnatelj Ansambla Lado Krešimir Dabo.



Više fotografija pogledajte u galeriji.