Legendarna sarajevska ‘Audicija’ opet gostuje u Splitu

U subotu 16.5.2015. u 20 h, u Domu HV Lora ponovo gostuje legendarna sarajevska "Audicija". 1985. pojavila se čuvena sarajevska "Audicija", hit predstava koju je u tadašnjoj državi vidjelo više od milijun ljudi. Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića. Poslije toga slijede "Nova Audicija" 1990. gdje se Ninčić pojavljuje u statusu autora i glumi lik Mostarca, Hercegovca Marinka Ćutuka (ćetiri sata ćamim ćekajući), a 1998. godine i kao kompletan autor s predstavom "Najnovija Audicija (primi me)" i u ulozi Veselog(izbjeglica iz Bosne). Ta predstava se izvodi preko 1000 puta i vidjelo je preko pola milijuna gledatelja.

U "Audiciji 4" autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) , Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udata u Sloveniji) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevska čaršije,koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice. "Zašto je Veseli (izbjeglica iz Bosne) pobjegao ne samo iz Kanade, već i iz Londona - Engleske? Što mu se dogodilo s oba uha? Crnogorac,Vuk Medojević-Lisica pušta brkove da bi ličio na majku, a što pušta da bi ličio na oca? Zašto Marinko Ćutuk ne nosi više majicu na kojoj je Stari most, već majicu na kojoj je Haški tribunala? A, koji lik sada nosi umjesto Tita? Kako je Asfaltina dobila ime i pri tome još imala sreće? Radojka Janša radi kao animir dama u sexi baru. Kako animira Srbe, a kako Hrvate i Bošnjake?" To su neka od pitanja na koje gledaoci i ljubitelji Audicije mogu dobiti odgovor.

Pretprodaja ulaznica u music shop-u Koteks od 9-14 i od 17-20, u Lori od 14-20 h! 

Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je poslati vaše podatke na karte@split.com.hr s naznakom Audicija 4. Dobitnike ćemo obavijestiti mailom u petak. Više o predstavi možete saznati na Facebook stranici.