'Lijepo mi je s tobom, znaš' u Judinom drvu

Druga godina projekta 'KineDok' započinje u srijedu, 20.4. u 21h u klubu 'Judino drvo'. Za otvorenje nove sezone organizatori su pripremili sjajan dokumentarac 'Lijepo mi je s tobom, znaš', a u goste stiže i redateljica Eva Kraljević.

Ovaj predivan film dobitnik je nagrade publike na ZagrebDoxu, a nastajao je čak 10 godina. Ulaz na projekciju je besplatan, baš kao i kokice :)

Eva i Mia su sestre. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva kroz deset godina kamerom bilježi svoja druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos. U tom pokušaju nastaje portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

 

LIJEPO MI JE S TOBOM, ZNAŠ trailer from Hulahop on Vimeo.

Podsjetimo, KineDok je međunarodna inicijativa stvaranja alternativne distribucijske platforme za autorske dokumentarne filmove u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Projekt organizira Restart Label (Baš Volim Dokumentarce), a splitska gostovanja Festival mediteranskog filma Split & Judino Drvo.