MAG festival zatvara kvartet saksofona Papandopulo

Četvrta, pretposljednja večer 4. MAG festivala, festivala komorne glazbe, bila je posvećena hrvatskim skladateljima. Skladbe Luke Sorkočevića, Tomislava Kalebića i Vlade Sunka izveo je Mandolinski kvartet Da Capo, potom je uslijedila još jedna skladba Vlade Sunka, ali u  izvedbi Splitskog gitarističkog kvarteta, a za kraj je novoosnovani Kvartet flauta Image izveo skladbe Frana Lhotke i Gordana Tudora.

Publika je dugotrajnim pljeskom nagradila sjajne umjetnike. Sva tri kvarteta pokazala su se vrlo talentiranima i na prekrasan način skrenula pažnju na važnost djela hrvatskih skladatelja, od Luke Sorkočevića pa sve do Gordana Tudora.

4. MAGfestival zatvorit će u petak 6.9. s početkom u 20:30 h Kvartet saksofona Papandopulo, najbolji sastav takve vrste u ovom dijelu Europe, odavno poznat publici kao New Sax Quartet. Kvartet već četvrtu godinu nastupa na MAGfestivalu, a na završnoj večeri 4. MAGfestivala, prigodnog naziva "Koncert za kraj jednog festivala", prezentirat  će iznimno široku paletu osjećaja i emocija.

To će učiniti kroz izvedbu, kako samostalnih kratkih komada, tako i cikličnih djela, a svaki će nas stavak voditi kroz kratak trenutak jedne složene, kompleksne priče. Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, iz razreda Dragana Sremeca.

Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Oni su Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i  Tomislav Žužak (bariton saksofon).