MAGfestival u Split dovodi velikane komorne glazbe

Idućeg tjedna počinje četvrti festival komorne glazbe, MAGfestival. Riječ je o festivalu koji donosi spoj glazbenog i likovnog doživljaja, što ga čini privlačnim za široki krug ljubitelja umjetnosti. Održava se u svečanoj gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita jedinstvenoj takve vrste u Hrvatskoj, a posjetitelji kupovinom ulaznice, uz prisustvovanje koncertu dobivaju i mogućnost posjeta Muzeju grada Splita i stalnom postavu Galerije Emanuela Vidovića.

Četvrti MAGfestival će se održati kroz 5 koncertnih večeri, uz tri ekskluzivna događaja: koncert svjetski priznatog Zagrebačkog puhačkog tria, koncert kvarteta saksofona Papandopulo, najboljeg sastava takve vrste u ovom dijelu Europe, te gudačkog kvarteta HIP4tet iz Španjolske. Na ostalim koncertnim večerima će nastupiti komorni sastavi sastavljeni od vrhunskih domaćih umjetnika, a koncert pod nazivom Večer hrvatskih skladatelja će biti izravno emitiran u programu Radio Splita čime će festival dati svoj doprinos promoviranju hrvatskog glazbenog stvaralaštva.

Program (svi koncerti počinju u 20:30 sati):

Srijeda (28.8.) (otvorenje 4. MAGfestivala)
Zagrebački puhački trio - "Čarobnjakov učenik“

Subota (31.8.)
Gudački kvartet HIP4tet (Španjolska) i Josip Dragnić

Ponedjeljak (2.9.)
Hrvatski gudački kvartet i Katarina Grubić

Srijeda (4.9.)
Mandolinski kvartet Da Capo, Splitski gitaristički kvartet i Kvartet flauta – "Večer hrvatskih skladatelja''

Petak (6.9.)
Kvartet saksofona Papandopulo – ''Koncert za kraj jednog festivala''

Osnivač festivala je Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG) osnovana 2010. godine iz želje za udruživanjem velikog broja mladih akademski obrazovanih glazbenika sa šireg područja grada Splita kako bi im se pružila prilika za dokazivanjem i stjecanjem iskustva na pozornici. Mlade glazbenike ujedinila je želja za sviranjem i obogaćivanjem kulturne aktivnosti našeg grada.

U nepune tri godine djelovanja Udruga MAG se profilirala u jednog od glavnih pokretača izvaninstitucionalne kulturne aktivnosti u gradu Splitu. U organizaciji Udruge do sada su održana tri MAGfestivala komorne glazbe i tri koncertne sezone s ukupno 30 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao.

Najsretnijeg vodimo na MAG besplatno. Dovoljno je na mail karte@split.com.hr poslati svoje podatke, a dobitnika ćemo objaviti u srijedu u podne ;)