Marina Ćorić izlaže u Fotoklubu Split

U subotu, 15. veljače u 19:30 u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba ''U provinciji uma'', zadarske umjetnice Marine Ćorić.
Kako u predgovoru izložbi ističe Roland Pohl, ''Naziv izložbe izveden je iz citata Johna C. Lillyja, predanog znanstvenika i pionira samoistraživanja. Ključna pitanja kojima se on bavio su bili jastvo, um i kako ljudi mogu istraživati područja svojeg unutarnjeg bića, te pritom nadići limitacije uma. Marinini radovi nas vode istim putem, ali umjesto znanosti ona je odabrala drugi način kojim će dokučiti prirodu stvarnosti, a to je Umjetnost.''

Fotografski rad Marine Ćorić umjetnička je interpretacija vječne potrage za odgovorom na pitanje – Tko sam ja? Liričnost njenih fotografija komunicira puni opseg ljudskih emocija – od ranjivosti do snage, od straha do hrabrosti, od povučenosti do prkosa, od boli do rezignacije, pa opet natrag do ljepote. Marina Ćorić uranja duboko u slojevitost ljudske duše i eksploatirajući vlastitu intimnu pred gledatelja postavlja univerzalna pitanja postojanja.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske,Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a možete je pogledati do 7.ožujka.