Matija osvojio šest Porina,Massimo tri, a Elemental ima pjesmu godine

Na završnoj svečanosti glazbene nagrade Porin podijeljene su statue u preostalih 10 kategorija. Matija Dedić apsolutni je pobjednik ovogodišnje dodjele osvojivši u prijenosu uživo i statuu u najprestižnijoj kategoriji za Album godine. Dedić je kipić dobio za album "Matija svira Arsena" pa je tako jazz pijanist s osvojenim statuama iz predprijenosa ukupno osvojio šest Porina.

Massimov album "1 dan ljubavi" dobio je tri Porina i to za Najbolji album pop glazbe, produkciju te mušku vokalnu izvedbu. U kategoriji Pjesma godine pobijedio je Elemental i to za hit "Goli i bosi". Zagrebački hip hoperi su za istoimenu pjesmu dobili kipić i u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom pa je bend u konačnici osvojio dva Porina.

Isto toliko imaju Hladno pivo za album "Dani zatvorenih vrata" koji su pobijedili u kategoriji Najbolji album rock glazbe te Najbolje likovno oblikovanje. U kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba statuu je osvojila Josipa Lisac za skladbu "Tu", dok su najbolju vokalnu suradnju ostvarili Neno Belan i Maja Posavec u pjesmi "Tvoj glas". Najbolji novi izvođač je Nina Kraljić, pobjednica prve sezone showa "The Voice". 

Najbolji album folklorne i etno glazbe ima Bruno Krajcar, a Frano Parać osvojio je Porin u kategoriji Najbolja skladba klasične glazbe. Osim podjele Porina u 10 kategorija dodijeljeni su i Porini za životna djela. Dobili su ih Hrvoje Hegedušić kojemu je nagradu uručio Alfi Kabiljo i Davorin Kempf. Njemu je nagrado dao prošlogodišnji dobitnik Frano Parać.