Mnoštva Ane Bošković Freund u Salonu Galić

Salon Galić u Marmontovoj ulici od četvrtka, 6. ožujka, pa do 18. ožujka ugostit će izložbu splitske slikarice Ane Bošković Freund pod nazivom "Mnoštva".

Kako sama autorica kaže u najavi izložbe, "Mnoštva" su priča o sličnostima i razlikama, svemu što povezuje i onome što razdvaja.

"Od otprilike milijardu vrsta živih bića, s kojima dijelimo ovaj planet, mnoge vrste žive okupljene u mnoštva. Meni je s likovne strane to bio vrlo privlačan motiv, u kojemu se jedan oblik umnaža u mnoštvo sličnih a uvijek drugačijih oblika, "animira" se i stvara ritam i "melodiju", kaže Ana Bošković Freund.

"Čovjek je izrazito društveno biće. Ni jedan čovjek ne može sam preživjeti. Kao nemoćna beba ovisi o tuđoj ljubavi i brizi, i ne bi bio ništa bez sveg znanja koje se prenosi iz jedne generacije u drugu i iz jedne kulture u drugu. Svaki pojedinac je jedinstven, neponovljiv, neusporedivo drugačiji od ostalih, i u svakom pojedincu je potencijal da se ostvari na najrazličitije načine - ali uvijek ostaje dio velikog ljudskog "organizma", ljudske mreže u kojoj svatko na svakoga utiče i svatko pridonosi", stoji u najavi.

Ana Bošković Freund rođena je 1973. u Splitu. Diplomirala je slikarstvo na Zagrebačkoj likovnoj akademiji 1997. Živi i radi u Splitu.