Multimedijalna izložba sedam splitskih umjetnika u Galeriji Škola

Multimedijalna izložba Nulti krajolik je projekt koji spaja performans, film,  video instalacije i ekološki aktivizam. U okolici drugog najvećeg Hrvatskog  grada i velike turističke destinacije na Jadranu nalaze se objekti koji izgledaju kao da pripadaju  drugom načinu razmišljanja oprečnog turizmu koji je uzeo grad u svoje krilo. Kako je moguće da te dvije stvarnosti egizistiraju?  Industrijski objekti i masovni turizam?
 
Iz kataloga izložbe: „Radovi na izložbi demistificiraju razdoblje naše prošlosti, artikuliraju sadašnjost i progovaraju o budućnosti. Postavlja se pitanje o nama samima - jesmo li se spremni prilagoditi trenutačnoj situaciji i na koji način. Što nam je motiv? Kratkotrajna zarada dok uništavamo u rekordnom roku ono što se stoljećima stvaralo? Ovaj projekt ne progovara samo o lokalnoj sredini, već prikazuje mentalnu sliku stanovništva koje trenutačno živi na ovim prostorima i o kojem ovisi budućnost naše još uvijek lijepe zemlje. Grad Split je sakrio industrijska postrojenja tablama apartmana i jednodnevnih izleta, ali industrijska stvarnost  još je  prisutna.“

Izložba je nastavak na hibridni dokumentarni film "Nulti krajolik" redatelja Bruna Pavića koji je imao svjetsku premijeru na najvećem festivalu dokumentarnog filma u Srednjoj  i istočnoj Europi Ji.hlava film festivalu.

U izložbi sudjeluju: Petar Grimani, Gildo Bavčević, Marin Renić, Bruno Pavić, Nina Kamenjarin i Vice Tomasović.  Kustos izložbe je Ivan Perić a voditelj Galerije škola Hrvoje Zuanić.

Otvorenje izložbe je 20.11.20. u 19h u Galeriji Škola, Fausta Vrančića 15. Izložba je otvorena do 14.12.20. Posjetitelji izložbe su se dužni pridržavati epidemioloških mjera održavanjem distance od 2 metra i obveznim nošenjem maski.   

Više o izložbi:
https://facebook.com/galerijaskola/
https://www.instagram.com/galerijaskola/?igshid=17pv1ndxp8m9p