Multimedijalne master radionice

Split - Brač 21.6 - 30.6.2018

Podliplje u Zagorju – Istra 1.8 – 10.8.2018


Radionice su zamišljene kao skup svih dosadašnjih profesionalnih iskustava Erola Čolakovića Šehića kao nosioca projekta i međunarodno priznatog profesora audiovizualnih umjetnosti i filma.

Gostujući predavači su Šahin Šišić, diplomirani direktor fotografije sa Akademije FDU Zagreb te Stijepo Brbora, vodeći erotski fotograf, autor više knjiga.

Polaznici u ograničenoj grupi od 6 do 10 ljudi - autori, ljubitelji, zaljubljenici fotografije kao medija; trebaju posjedovati viši nivo tehničkog i kreativnog znanja.

Ovo je interaktivan projekt u kojem je verbalizacija samo prisutna u analizama urađenog ili u samoj pretprodukciji kao najvažnijem elementu uspješnog ostvarivanja djela.
Da bi ostvarili interakciju te spoznajnost što je i tko je model, unutar jednog rada svaki polaznik ili polaznica bit će postavljen/a u ulogu modela unutar svih žanrova fotografije.
Posebna pažnja se posvećuje prirodnom ili ambijentalnom svjetlu te odnosu koji se stvara između subjekta, modela i prostora. Odabir prostora ovisi o sadržaju i onome sto želimo reći.
Tijekom radionice, pored stručne analize predavača polaznici će imati priliku i mogućnost da se upoznaju sa načinom rada renomiranih autora, njihovim djelom, te mogućnost da dobiju pojašnjenje kako se do nečega došlo.
U posljednjim danima bit ce upoznati sa aktualnim legislativama vezanim za audiovizualne radove, a pogotovo sa zakonom koji stupa na snagu u EU 24. lipnja 2018.
Pitanja distribucije, upoznavanja šire publike, kritike, pitanja gdje, kada i kako izlagati te kako i zašto dvodimenzionalni medij fotografije rađa film je kraj Multimedijalne master radionice.


UVJETI I CIJENA

1. Svaki polaznik/ca treba posjedovati vlastitu fotografsku opremu, laptop i prateću opremu
2. Svaki polaznik/ca potpisuje sporazum kojim pristaje da bude dokumentiran putem videa i fotografije, te da je spreman na interaktivno sudjelovanje kao autor i kao model
3. Svaki polaznik se obvezuje da materijale koji su nastali tijekom radionice baštini kao svoje autorsko djelo, ali da iste ne može bez suglasnosti organizatora te snimljenih kolega koristiti u komercijalne svrhe
4. Pri prvom sastanku u Fotoklubu Split i prije odlaska na Brač svi navedeni elementi moraju biti određeni i ugovorima ovjereni
5. Kako bi imali raznolikost situacija i odjeće polaznici će biti zamoljeni da obrate pažnju na raznolikost garderobe koje bi ponijeli sa sobom jer je organizatorima nemoguće u cijenu radionica unijeti i element vestuaria

Cijena Master radionice iznosi 1.000 kuna. U cijenu nisu uključeni troškovi putovanja, hrane i smještaja. Smještaj je u apartmanima za 4/6 osoba u Postirama na Braču, a cijena po noćenju se kreće između 12 i 17 eura.
Prijave na radionicu vrše se putem e-maila na info@fotoklubsplit.hr.

Za dodatne informacije možete se obratiti mailom na info@fotoklubsplit.hr ili telefonski na 021 347 597, radnim danom od 10 do 12 i od 18:30 do 22.