Na MAG-u nastupa gitaristički trio Alegrias

Drugu večer MAGfestivala, 30. kolovoza, nastupio je Festivalski anasambl sastavljen od članova Udruge MAG i gostiju. Uzorno koncipiran tematski program, predstavio nam je djela velikih skladateljskih imena, nastala tijekom 20. stoljeća za vrlo neobične glazbene sastave.

Marijo Krnić, kritičar Slobodne Dalamcije, opisao je koncert ovim riječima: „Bila je to večer glazbe koja još uvijek domaćem uhu zvuči strano i avangardno, iako je od nastanka nekih od skladbi prošlo više od stotinu godina. Jedan od razloga zašto je tomu tako zasigurno leži u činjenici da ovakvu glazbu imamo jako rijetko priliku slušati pa smo tako na ovom koncertu svjedočili četirima splitskim premijernim izvedbama. To je dodatna vrijednost ovoga nesvakidašnjega glazbenog događaja.“

Idući koncert, 5. MAGfestivala na rasporedu je već sutra (utorak 02.09.) u 20:30 sati. Nastupit će gitaristički trio iz Njemačke, Alegrías Guitar Trio. Naziv Alegrías dolazi iz tradicije flamenca i može se prevesti kao radost ili radost muziciranja. Gitaristi Dimitri Lavrentiev, Takeo Sato i Klaus Wladar upravo tu radost i strast muziciranja prenose publici na svojim koncertima.

Ova tri glazbenika porijeklom iz Rusije, Njemačke i Austrije dobitnici su međunarodnih nagrada. Nakon završetka studija na konzervatoriju u Augsburgu u Njemačkoj 2007. godine formirali su Alegrías Guitar Trio. Muziciranjem nude uzbudljiv repertoar skladbi za tri gitare te istražuju nova glazbena područja.