Naučite napraviti vlastitu pjesmu u 5 dana!

Klub mladih Split u suradnji s novoosnovanim splitskim labelom Creepyca Records organizira besplatni petodnevni tečaj "Osnove elektronske produkcije i Ableton Live-a", tijekom kojeg ćete moći naučiti kako napraviti vlastitu pjesmu u 5 dana!

Većinom su svi koji se bave glazbom, posebno elektronskom, barem jedanput čuli za Ableton Live. Jedan od najpopularnijih DAW (Digital Audio Workstation) programa odlikuje se svojom fleksibilnošću, iznimno moćnim real-time audio engine-om i performing mogućnostima, zbog kojih slovi kao alfa i omega audio performing i production software-a.

Radionica će se održavati od 13. do 17.3. u vremenu od 19.30 do 21 h (2 školska sata) u prostorijama Kluba mladih.

Program je sljedeći:

13.3. Uvod u Ableton Live

14.3. Rhythm programiranje i ritmički elementi

15.3. Bass linije & EQ-ing

16.3. Melodije & FX

17.3. Aranžman & mixdown

 

O voditelju:

Radionicu će voditi DJ, producent, osnivač Creepyca Records-a i voditelj tjedne radio emisije Deep Space Transmissions na KLFM-u (klfm.org) - Marcellus, koji je na splitskoj Dj sceni već desetak godina, produkcijom se bavi od svoje 15. godine, dok je danas "mlad" 32 godine.

U svojim počecima u ranim 2000-tima, kao partygoer i hobbyist producent, ubrzo je počeo pisati recenzije Dj opreme i programa za produkciju za klubskascena.com, na kojoj je također imao svoju kolumnu o generalnim temama vezanim za elektronsku glazbu. Nakon toga prelazi na drugi web portal muzikanastruju.com, na kojem je pisao recenzije glazbenih izdanja i raznih audio production programa.

Počinje dj-ati 2006. te je dosad svirao po svim splitskim klubovima i na nekoliko značajnijih festivala, kao što su Bačvice Beach Festival, Electric Halloween, Love Carnival Rave itd,. kao i na službenim warm up i after partyjima Ultre i Moondance festivala. U listopadu 2016. odradio je mini turneju po Poljskoj. Prvi glazbeni release mu je bio remix za Beatwork Music Group 2008., nakon čega je izdao svoj prvi EP na Baile Music iste godine, da bi uslijedio period traženja vlastitog zvuka sve do danas te napokon odlučuje pokrenuti svoj label kako bi imao potpunu kreativnu slobodu i mogućnost promocije mladih artista i producenata koji rade kvalitetnu glazbu, a kojih je u Hrvatskoj sve više.

Prijave na radionicu primamo do 10.3. na creepycarecords@gmail.com - napišite nekoliko kratkih crtica o sebi i zašto se prijavljujete na radionicu!