Nemi Bulat izlaže u Fotoklubu Split

U nedjelju, 8. ožujka u 17 h na Međunarodni dan žena, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvara se izložba ''Poezija u pokretu'', splitske fotografkinje Nemi Bulat. Riječ je o njenoj prvoj samostalnoj izložbi i svojevrsnom predstavljanju publici, u okviru kojeg će umjetnica prezentirati ciklus radova nastao u posljednjih 10 godina bavljenja fotografijom.

Nemi Bulat u svom fotografskom radu isprepleće elemente magijskog realizma, viktorijanske elegancije i gothic ambijentalnosti stvarajući fotografske zapise nekog drugog, ''magičnog'' svijeta. Svijet je to neobičnih boja, začudnih pokreta i ekspresija, u kojem modeli postaju nositelji emocije i pokreta, izgubljeni u živopisnom koloritu fotografske bajke ili pak u prigušenoj melankoliji napuštenih i ispražnjenih prostora. Među modelima, osim profesionalaca, često su kriju i lica bliskih osoba, prijatelja ili poznanika, u kojima Nemi Bulat prepoznaje potrebnu energiju i emociju koja će udahnuti život njenim bajkovitim idejama.

Kako sama autorica ističe: »Nostalgična sam, sanjar i stara duša. Volim stvari koje imaju srce i dušu, volim film i fotografiju. Inspirirana sam gotovo svime što čujem, vidim i osjetim...na mene kao osobu i na moju umjetnost utjecali su Diane Arbus, Nikola Tesla, Van Gogh, Tim Burton, David Lynch, Frida Khalo, Alexander McQueen, Virgina Wolf, Sir Francis Bacon...«

Izložene fotografije najvećim su dijelom nastale tijekom deset godina života provedenih u Londonu, od kojeg se autorica na ovaj način simbolički oprašta i otvara novo poglavlje svoje budućnosti. Ujedno je izložba za nju i intimna posveta i počast njenom pokojnom ocu, bez čije bi bezuvjetne podrške i razumijevanja njen ljudski i umjetnički put izgledao bitno drukčije.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske,Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a možete je pogledati do 3. travnja.

FB EVENT -> http://tiny.cc/pwaukz