Noć knjige 2018.

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Ovogodišnjom temom, „Budućnost knjige“, nastoji se potaknuti publiku, čitatelje, sudionike, medije i širu javnost na promišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije. U središtu zanimanja je i pitanje kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pričamo priče (npr. pod utjecajima društvenih mreža), koje su poteškoće koje ju prate te njihov utjecaj na zainteresiranost za čitanjem. 

Svoje kreativne odgovore na ova pitanja ponudili su brojni sudionici, njih čak 669 (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, bolnice, muzeji, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) koji su pripremili 1187 različitih programa (i prodajnih akcija) koje će se održati u rekordnih 287 grada i mjesta širom zemlje (s najvećim brojem programa u Zagrebu - 288).

Saznati ćete i kako djeca vide budućnost knjige - ove će se godine Noć knjige obilježiti u čak 190 osnovnih škola te 26 vrtića, kao i mnogim srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama.

Za sve one koji toga dana nekome žele pokloniti knjigu, prodajne akcije i popusti moći će se ostvariti tijekom cijelog dana (neke i kroz tjedan) u knjižarama i antikvarijatima širom Hrvatske. Veliki broj knjižnica u Noći knjige nudit će besplatan upis ili vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.

Program za Split možete pogledati OVDJE.

Programe i prodajne akcije, kao i sve drugo vezano uz Noć knjige 2018. potražite na http://nocknjige.hr  i  http://facebook.com/nocknjige.hr