Nova magija u Judinom drvu

Splitska izvedbena kompanija ROOM 100 s Malom performerskom scenom (ZG), Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) u suradnji s mrežom Clubture pokrenula je projekt „Nova magija“ koji je osmišljen je s ciljem upoznavanja šire publike s novomagijskim umjetnicima koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.

U nedjelju 4.svibnja u 20:00 u novootvorenom klubu Judino drvo (Kopilica 23) belgijski magistar vizualnih umjetnosti i ekspert za kazalište u javnom prostoru Kurt Demey izvest će svoju predstavu „Horned Man“ (eng. Rogati čovjek) koja će ujedno biti i premijerna izvedba predstave u ovom dijelu Europe.

Čovjek s rastućim rogovima na leđima podučava nas da su sugestija i neverbalna komunikacija snažnije nego što se usudimo vjerovati. Publika igra aktivnu ulogu u izvedbi, ulazeći u nadrealno okruženje gdje se sve misli razotkrivaju. Poetični tekstovi, živa glazba i tehnike mentalizma sastojci su koji čine nezaboravno iskustvo.

Predstava „Horned Man“ uvrštena je i u program 10. Festivala novog cirkusa koji u ovogodišnjem decentraliziranom izdanju dolazi i po prvi puta u Split!