Novi književni vala zapljuskuje Bookvicu

Ovoga četvrtka, 16. ožujka 2017., s početkom u 20:30 sati, u književnom programu Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) publici će se predstaviti članovi splitske literarne skupine „Novi književni val“.

Okupila ih je ljubav prema pisanju i čitanju, a odabrali su skraćenicu NKV jer srca imaju puno, ali o pisanju još uče. Potekli su iz Škole kreativnog pisanja pri Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, koju je pokrenula Ingrid Poljanić, a vodila Irena Delonga Nešić. Nakon prestanka održavanja radionica pisanja nastavili su se družiti te već sedmu godinu čitaju, razgovaraju o tekstovima, raspravljaju i potiču jedni druge.

U Hrvatskoj gotovo nema književnog časopisa, portala ili zbornika u kojemu nije objavljena barem jedna njihova priča. Zasad dvoje među njima imaju objavljene knjige: Milena Budimir (nagrada Redak) i Ivan Katičić (nagrada Albatros). Marija Rakić Mimica dobitnica je nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis autora do 35 godina za 2015. godinu, koju dodjeljuju Algoritam i Zarez, tako da se uskoro očekuje objava njezine zbirke kratkih priča.

U Bookvici će se predstaviti MILENA BUDIMIR, IVAN KATIČIĆ, MARIJA RAKIĆ MIMICA, SMILJA SAVIN, RUŽICA GAŠPEROV, ZORA BIRIMIŠA, NADA VUČIČIĆ, IVANA KALINIĆ, PETAR ĆORIĆ, MARIJAN KOMAR, SARA KOPECZKY i LUCA KOZINA. Čitat će ulomke iz svojih priča te razgovarati o mukama i radostima pisanja, slanju radova na književne natječaje, objavljivanju i čitanju kao neizostavnom dijelu pisanja.