Novi komad Playdrame na Manastirinama

U sklopu Solinskog kulturnog ljeta, u srijedu 11. srpnja s početkom u 21,00 u Saloni na Manastirinama, na pozornicu će kročiti i splitsko kazalište Playdrama sa svojom novom predstavom Ezopeja/putovanje prema Djetetu.

Ezop, grčki basnopisac, odlučio se upetljati u život jedne obitelji kroz različite dimenzije suvremene virtualne (ne)komunikacije, kako bi ih „zarobio“, zbunio, prestrašio, upozorio, nasmijao, i na kraju podsjetio na jednostavne istine koje su potrebne i dovoljne da bi čovjek živio dostojanstveno, ispunjeno i sretno.

Basna danas djeluje smiješno i pomalo naivno. No što se događa kada se svijet basne sudari s digitalnim svijetom novih prijateljstava, izlazaka, posjedovanja različitih virtualnih identiteta, žicama, ekranima, mobitelima...? Je li  moguće da životinje iz basne dobiju snagu koja će moći pobjediti silu virtualnih čudovišta? Jesu li ljudi prestali komunicirati  i jesu li životinje zaista one koje mogu čovjeka naučiti ponovno pričati? Odgovore na pitanja ponudit će vam ovaj nesvakidašnji kazališni komad koji je, prema tekstu Ane Marije Fabijanić režirala Marica Grgurinović, a glavne uloge tumače Elvis Bošnjak, Mia Roknić i Franko Jakovčević.

Ulaz na predstavu je slobodan.