Omiš guitar fest 2016 - rekordan odaziv gitarista i ljubitelja gitare

Pod pokroviteljstvom Predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović i Grada Omiša u periodu od 19.-23.04 u gradu Omišu održat će se zasigurno do sada najveći gitaristički festival na ovim prostorima. Do sada dolazak je potvrdilo preko 250 natjecatelja iz cijelog svijeta, uz njih i mnogobrojni gosti koji će uživati u nastupima ponajboljih svjetskih gitarista.

19.04. festival otvara Vlatko Stefanovski svojim solističkim koncertom. 20.04. nastupa jedan od ponajboljih  električnih gitarista Muris Varajić, 21.04. nastupaju mladi meksički gitarist Garcia Garcia Josue Arody i gitaristička legenda Carlo Marchione na klasičnoj gitari, a nakon njih flamenco zabava uz Mirzu Redžepagića i Los Oyolose, 22.04. praizvest će se djela mladih hrvatskih skladatelja Vlade Brzovića i Hrvoja Tona u izvedbi ansambla Laurum a nakon njih večer je rezervirana za nastup "U susret sevdahu" uz  ansambl Šadrvan. Posljednji dan festivala 23.04. nastupa afro američki blues glazbenik Rip Lee Pryor .

Zasigurno svi ljubitelji gitare će uživati u nikad kvalitetnijem koncertnom i pratećem programu koji će se sastojati od mnogobrojnih predavanja, promocija, izložbi gitara i prateće opreme te modnom revijom gitara.  

I poznati Omiški fotograf Leo Tomić izdao je kolaž slika povodom Omiš guitar fest-a, a u pripremi su i izložbe radova po mnogobrojnim omiškim kafićima i restoranima. 
 
Više informacija o ovom jedinstvenom događaju možete dobiti na: www.omisguitarfest.com