Omiš guitar fest od 23. do 25. travnja

U periodu od 23-25. travnja u gradu Omišu će se održati 6. Međunarodni festival gitare Omiš guitar fest 2015. I ove godine organizator, udruga "Male žice" očekuje dolazak više od 200 gitarista iz cijelog svijeta. Prijave su već stigle iz Japana, Australije, Argentine, Indije , SAD-a te gotovo svih Europskih zemalja i premda je ostalo još samo 5 dana do kraja službenih prijava očekuje se rekordni dolazak gostiju i potvrda Omiš guitar fest-a kao najvećeg gitarističkog festivala u ovom dijelu Europe.

Na simboličan način Omiš guitar fest otvara turističku sezonu u gradu Omišu a čini se da će ove godine prema prvim najavama festival biti sjajan. Da bi se gosti i domaćini zabavili što bolje pobrinut će se brojni gitaristi iz zemlje i svijeta.

Organizator je ove godine odlučio spojiti najveću omišku tradiciju klapsku pjesmu i gitaru te je pozvao za nastup klapu koja nikad nije nastupala u Omišu ali je vezana za nju - Klapu Rišpet, koja se sastoji od brojnih Omiških glazbenika i pjevača. Uz klapu Rišpet se očekuje i nastup španjolskog flamenco gitarista Paca Seca koji bi nastupio kao specijalni gost.

Druga večer festivala je tradicionalno rezervirana za proglašenja pobjednika u raznim kategorijama natjecanja te ove godine nudi prave glazbene poslastice: koncert otvara GMO Sanctus Domnio iz Splita koji se upravo vratio iz Italije sa osvojenim 1. mjestom na velikom međunarodnom natjecanju a oni će izvesti koncert za električnu gitaru i orkestar od splitskog skladatelja i dirigenta maestra Vlade Sunka. Nakon njih nastupa Francesco Scelzo talijanski gitarist peruanskog podrijetla koji je zadnjih nekoliko godina osvojilo nekoliko velikih svjetskih međunarodnih natjecanja a za kraj večeri kao šlag nastupa španjolski flamenco gitarist Paco Seco.

Treći dan je rezerviran za proglašenje apsolutnog pobjednika natjecanja te nastup kantautora Nene Belana i Olje Dešić u unplugged verziji na akustičnim gitarama. Svake večeri se organizira i zabava u gusarskoj konobi do ranih jutarnjih sati. Za prijave na natjecanje za najveći nagradni fond do sada preostalo je još samo 5 dana. Sat polako otkucava za početak najvećeg gitarističkog festivala u ovom djelu Europe po broju natjecatelja a zasigurno i tri dana zabave za sve Omišane i njihove goste! 23.-25.04. hotel Plaža, Omiš 6. međunarodni festival gitare - Omiš guitar fest!

CIJENE ULAZNICA

Ulaznice se mogu kupiti pojedinačno za svaki događaj ili u paketu.
Svi natjecatelji imaju besplatan ulaz na sva događanja
Cijene paketa ulaznica za sve tri večeri 200,00 KN
Cijene ulaznica pojedinačno po događajima:
Svečano otvaranje  Klapa Rišpet i gosti- 100 kn
Gala večer klasične gitare - 50 kn
Neno Belan & Olja Dešić - 100 kn

Rezervacija ulaznica: omisguitarfest@gmail.com ili 0959108376

www.omisguitarfest.com