Omiš treći put postao centar gitarističkog svijeta

U Omišu je sinoć otvoren treći Omiš guitar fest, najveći regionalni gitaristički festival po broju natjecatelja za kojeg su prijave stigle iz dalekog Nepala, Meksika, Norveške, Rusije, Austrije, Njemačke, Danske, Rumunjske, Italije, Srbije, Poljske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i naravno Hrvatske, ukupno preko 130 gitarista.

Na otvaranju je nastupio Bruno Mičetić, Mladen Pecović, Branko Bogunović Piffa, Ivan Mihaljević, Dragomir Herendić Dragianni, Josip Pešut, a sav prihod od ulaznica doniran je udruzi Agape koji skrbi za osobe s invaliditetom. No zvijezde večeri su bili članovi udruge "Srce" koja okuplja djecu oboljelu od cerebralne paralize, koji su svojim iskrenim nastupom oduševili okupljene.

Danas u 19 sati u sklopu Omiš guitar festa održat će se Gala koncert klasične gitare na kojem će nastupiti Darko Bageski, Vojin Kocić, Duo Cerović - Krivokapić , te kvartet Laurum, a nakon svirke predviđeno je druženje uz dalmatinsku večer u Gusarskoj konobi hotela Plaža. Trećeg dana, 20. travnja, je svečano zatvaranje festivala uz nastup Barcelona flamenco – Puchero & group, a 'zastor' na ovogodišnji festival spustit će jazz skupina Repassage iz Splita.

GALERIJU S OTVARANJA MOŽETE POGLEDATI NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI