Otvorene prijave za 14. Splitsku.tiramolu

Udruga "Splitski portal" raspisala je natječaj za četrnaestu "Splitsku.tiramolu", tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 6.prosinca 2019.godine do 23:59.

Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložit će se u Galeriji fotografije Fotokluba Split od 13.12. 2019. do 28.12.2019., a postav će ove godine birati splitski fotograf Vicko Vidan.

Vicko Vidan završio je Istituto Europeo di design u Milanu, smjer fotografija, a trenutno je zaposlen kao stručni suradnik na odjelu Dizajna vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Surađivao je sa: - poznatim svjetskim fotografima: Fabrizio Ferri, Peter Lindberg, Wayne,Maser, Tom Watson, Marino Parisotto, Michel Comte.. - publikacijama: Elle, Marie Claire, Vogue, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, Io Donna, D di Repubblica, Gioia, Flair, Grazia, GQ, Petra, The New yorker - na reklamnim kampanjama: Armani, Dolce & Gabbana,Miu Miu, Ferre, Tod's, Nike, FIAT, Telecom Italia, Erst & Young... Kao fotograf radio je za Io donna, Elle Russia, Marie Claire Russia,Vogue Russia, Gioa, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Globus, Sportske Novosti...

"Splitska.tiramola" i ovog puta ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na 19. humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", ispred HNK 14.prosinca 2019., u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.

Mladi kreativci, zavirite u svoje foldere i memorijske kartice i do 6. prosinca pošaljite svoje radove, pa makar imali i samo jedan moment zabilježen fotoaparatom, a za kojeg vjerujete da je nešto vrijedno pokazivanja javnosti.

Prije slanja provjerite pravila "Splitske.tiramole":
- prijavljene fotografije ISKLJUČIVO su snimljene u Splitu, i nisu starije od dvije godine (pritom ne tražimo klasične razglednice, već zanimljive momente, portrete, detalje, događaje koji su obilježili godinu...).
- fotografije trebaju biti u JPEG formatu, 45 cm (300 dpi) po dužoj stranici
- fotografije imenovati na sljedeći način: prva dva slova imena i prezimena i naziv fotografije (npr.: Ivan Matić – Zalazak sunca – > Iv-Ma – Zalazak sunca)
- može se poslati najviše pet fotografija (isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka, Jumbo mail ili Wetransfer link)
- natječaj je namijenjen mladima (30. rođendan navršavaš najkasnije 31.12.2019. godine)
- u mailu pošalji i svoje podatke (ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)
- odgovoriti na pitanje: pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju u sklopu humanitarog buvljaka "A di si ti?": DA ili NE?
- pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima na e-mail adresu: tiramola@split.com.hr do 6.12.2019. u 23:59.


*AUTORSKA PRAVA
Fotograf svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju 14.Splitska.tiramola te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nije potrebno nikakvih dodatnih uvjeta ili dozvola za objavljivanje tih fotografija.
Fotograf svojim sudjelovanjem daje organizatorima predmetnog fotografskog natječaja pravo korištenja prijavljenih fotografija, i to bez bilo kakve naknade u svrhu promocije fotografskih natječaja"Splitska.tiramola". Time fotograf pristaje na vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno izlaganje svojih prijavljenih fotografija na izložbama, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe marketinga i promocija, diskusija, objavljivanja na web stranicama, priopćenjima za javnost, specijaliziranim publikacijama, društvenim mrežama, te ostalim medijima , u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom medij u svrhu promocije ovog natječaja.

Svojim sudjelovanjem fotograf potvrđuje i da učitane fotografije ne podliježu pravima trećih strana; posebice da se sve prikazane osobe slažu s navedenim korištenjem i da se time ne krše prava zaštite osobnih podataka trećih strana. Svi radovi objavljeni u sklopu Natječaja moraju biti slobodni od prava trećih strana te drugih prava vezanih uz intelektualno vlasništvo, pravo na privatnost, pravo na upotrebu osobne fotografije, itd. Organizatori Natječaja nisu odgovorni za bilo koja potraživanja trećih strana vezano uz kršenje takvih prava.
Organizatori su slobodni, prema vlastitoj diskreciji, diskvalificirati poslane radove koji bi mogli predstavljati kršenje takvih prava te onemogućiti sudjelovanje fotografa koji je te radove poslao.

* Zaštita osobnih podataka:
Prijavom na 14.splitsku.tiramolu i slanjem fotografija autor daje suglasnost organizatorima za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe fotografskog natječaja 13.splitska.tiramola. Podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima natječaja i otvaranju izložbe.
Prikupljeni podaci neće biti prosljeđivani trećim osobama.

 

Link na EVENT -> 14.Splitska.tiramola