Otvorene prijave za 3. Split Spot Festival

Treće izdanje Split spot festivala, jedinog festivala glazbenih spotova u Hrvatskoj i jednog od rijetkih u svijetu, održat će se 27. i 28. svibnja u gradu pod Marjanom. Središnje mjesto ovog dvodnevnog susreta redatelja, glazbenika, predstavnika medija, filmske industrije i publike bit će Tvrđava Gripe gdje će se prikazati najbolji spotovi snimljeni protekle godine. Kategorije u kojima će se dodijeliti nagrade su:  NAJBOLJA REŽIJA, NAJBOLJA FOTOGRAFIJA, NAJBOLJA MONTAŽA, ANIMACIJA I VIZUALNI EFEKTI, NAJBOLJI DEBITANT, NAGRADA PUBLIKE.

Radovi se zaprimaju putem online formulara na službenoj web stranici festivala - www.splitspotfestival.com i to do 1. travnja 2016. godine. Za nagrade konkuriraju svi glazbeni spotovi premijerno prikazani u razdoblju od 1. siječnja 2015. do 01. travnja 2016. godine.

Split spot festival ima cilj podignuti svijest o važnosti proizvodnje kvalitetnih spotova, otvoriti raspravu o statusu redatelja ove umjetničke forme, donijeti novosti iz ove industrije te nametnuti Dalmaciju kao idealno mjesto snimanja video materijala.

Podsjetimo, glavnu nagradu drugog SSF-a, za najbolji spot, po odluci tročlanog žirija (Bernardin Modrić, Thomas Krstulović i Nikolina Mazalin) osvojio je Staša Tomić za spot za pjesmu 'Biću bolji'  srpskog rock trojca Repetitor. Tomić je ujedno odnio i nagradu za najbolju montažu. Nagrada debitantu pripala je Fil Tilenu za pjesmu 'Žigolo', Miloš Gojković odnio je nagradu za najbolju fotografiju za spot I play You vibrate benda Mahatma, a Danilo Dučak bio je najbolji u kategoriji animacija i vizualni efekti za spot Livia Morosina Autobus. Nagrada publike pripala je Draganu Đokiću za spot Kiša metaka feat. Batman 3000 - Skidaj gaće.

Drugi Split spot festival, održan 29. i 30. svibnja 2015., zaključen je koncertom grupa JUDETTE i M.O.R.T.

Sve informacije možete dobiti na info@splitspotfestival.com.