Otvorene su prijave za 4. Split spot festival!

Međunarodni festival videospotova opet će se održat zadnji vikend u svibnju, točnije 26. i 27.5.2017., na sada već poznatoj lokaciji Tvrđave Gripe u Splitu, gdje će na velikom platnu prikazati najbolje što videoglazbena industrija može ponuditi.

Prijave su otvorene do 1. travnja kada na scenu stupa stručni žiri sastavljen od nagrađivanih redatelja i ostalih profesionalaca iz struke. Kategorije u kojima će se dodjeliti nagrade su: NAJBOLJA REŽIJA, NAJBOLJA FOTOGRAFIJA, NAJBOLJA MONTAŽA, ANIMACIJA I VIZUALNI EFEKTI, NAJBOLJI DEBITANT I NAGRADA PUBLIKE.

Podsjetimo se, prošle godine nagradu za najbolji spot osvojio je Ivan Stojiljković za spot No one but you benda Stray dogg, spot Beskraj srpskog benda Repetitor u režiji Mine Đukić osvojio je nagradu za najbolju montažu, Ivan Zadro je napravio najbolju fotografiju za spot Red benda For dok je dobitnik prvog Split spot festivala Toni Huml i ovog puta osvojio nagradu u kategoriji animacija i vizualni efekti za spot Free Mp3 benda Dubioza Kolektiv. Najbolja debitantica je bila Sonja Tarokić koja je napravila spot Hladnom pivu za njihovu pjesmu Lijepa riječ, a Jan Kerekeš i Tin Majnarić koji su napravili spot bendu Cold Snap za pjesmu Monster u kojem Kerekeš nosi ulogu glavnog vokala i tim uratkom osvojili nagradu publike. Nagrada CMC televizije pripala je Ljubi Zdjelareviću za spot Ne zaboravi me benda Bang Bang.

Cilj festivala je promovirati kvalitetne videospotove i povezati kolege iz struke iz cijele regije. U protekle tri godine, koliko se festival održava, u Splitu su se sastali, upoznali i surađivali mnogi talenti iz svijeta filma i videa. Festival također nudi druženje i zabavu stoga ni ove godine neće izostati dobre glazbe, radionica i prezentacija .

Pozivaju se svi redatelji, snimatelji, montažeri, animatori, članovi benda, te izdavači da prijave svoj uradak putem  web stranice www.splitspotfestival.com.

Pridružite nam se na jedinom festivalu ove vrste u Hrvatskoj i okolici!