Palma Poljaković i Karlo Jakić izlažu u Fotoklubu Split

U utorak, 13. ožujka 2018. u 20:00h u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5 otvorit će se dvije izložbe odjednom, kojima će se predstaviti dvoje mladih i talentiranih autora kojima su ovo prve samostalne izložbe – Palma Poljaković i Karlo Jakić.

Izložba "Poslije svega" autorice Palme Poljaković kritičko je promišljanje krhkosti idilične fasade rodnog kraja, odnosno groteskne vizualne transformacije prostora potaknute ekstremnim prirodnim/društvenim nepogodama. Tvrdi, dokumentarni vizualni stil  suprotstavljen je intenzivnom osobnom i emotivnom problematiziranju ekoloških i društvenih kriterija upravljanja domaćim resursima.

Palma je rođena 1994. u Splitu gdje je završila srednju školu, nakon koje upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer snimanje.

Izložba "Unutra sam sam" autora Karla Jakića zaron je u osobnu sferu svakoga od nas, gdje se propituje nastanak i opstanak individualnih identiteta – vanjske prezentacije specifičnog jastva u globaliziranom svijetu zasićenom uniformiranim osobnostima. Kroz seriju portreta u kojima je skriveno upravo ono najprepoznatljivije u čovjeku – lice – autor dekonstruira vanjštinski identitet u potrazi za unutarnjim građevnim blokovima elementarne ljudskosti.

Karlo je rođen 1996. u Splitu gdje je završio Školu likovnih umjetnosti, fotografski odjel.