PHOTO TALK: Stanko Abadžić

U četvrtak, 17. 8. 2017. u 20h (u Galeriji Fotokluba Split) održat će se 13. PHOTO TALK pod nazivom "Elementi kompozicije". Gost je renomirani zagrebački fotograf Stanko Abadžić.

Na predavanju će se govoriti o elementima kompozicije – odvojenosti subjekta od pozadine, vodećim linijama u kompoziciji, značaju dinamike u dijagonalnim linijama, geometriji i simetriji u kompoziciji, trokutu u kompoziciji te uokviravanju u kompoziciji. Uz to, Abadžić će govoriti i o svojoj fotografskoj metodi te svom pristupu snimanju aktova.

Stanko Abadžić rođen je 1952. u Vukovaru. Fotografijom se bavi od petnaeste godine. Diplomirao je germanistiku i radio kao dopisnik Vjesnika, a zatim seli u Prag gdje radi kao slobodni fotograf. 2003. izložbom In Absentia u zagrebačkom muzeju Mimara obilježava povratak na hrvatsku fotografsku scenu. Izlagao je u brojnim gradovima diljem svijeta te je dobnik mnogih nagrada i priznanja. Član je HDLU Zagreb, Hrvatskog saveza samostalnih umjetnika Zagreb i Fotokluba Zagreb. Živi i radi u Zagrebu.

Zbog ograničenog kapaciteta, prvih 30 posjetitelja koji se prijave na info@fotoklubsplit.hr mogu prisustvovati predavanju. (Prednost imaju članovi Fotokluba Split, a ukoliko ste se prijavili i ne možete stići na predavanje, MOLIMO VAS da nam javite i da ne zauzimate mjesto nekom drugom).

Više informacija -> goo.gl/tCwJ8B