Potraga za nestalim ocem u Judinom drvu

Nova sezona projekta 'KineDok' kreće večeras (srijeda) od 21 sat u klupu 'Judino drvo' projekcijom filma 'Moj otac bankar' čija redateljica Ieva Ozolina će osobno nakon dokumentarca razgovarati s filmskim kritičarom Markom Njegićem i odgovarati na pitanja publike.

Latvijska redateljica u svom filmu kreće u potragu za svojim ocem petnaest godina nakon što je on nestao imajući samo njegovu fotografiju s Interpolove tjeralice. Prevariti Interpol, promijeniti identitet i nestati s lica zemlje – sve je to uspjelo ocu Ieve Ozoline devedesetih godine kad se Latvija suočava s raspadom Sovjetskog Saveza.

Ulaz je naravno besplatan, a organizator časti i kokicama!

* Projekt Kinedok, alternativna je distribucija kreativnih dokumentaraca u Europi, a čiji je Restart hrvatski partner. U ovogodišnjem katalogu je 14 europskih dokumentaraca koji se kod nas prikazuju na više od 20 lokacija, neka uz gostovanja autora. Voditelj projekta Institut dokumentarnog filma iz Praga, a osim Hrvatske, partneri mreže dolaze iz Slovačke, Rumunjske, Poljske, Češke, Mađarske i Norveške.