Premijera filma 'Ponad Pučinam' Marice Grgurinović

Premijerna projekcija filma 'Ponad Pučinam' Marice Grgurinović održat će se na 16. studenog, u 20 sati u kinoteci Zlatna vrata.

"Ponad Pučinam" je kratki 25-minutni autorski film koji govori o intimnom putovanju unutarnjim prostranstvima ispričan jezikom osobne mitologije i simbolima mora, otoka i broda, svojevrsna simbolična autobiografija, prikaz unutarnjeg obračuna sa sobom tijekom autoričine edukacije iz tjelesno-orijentirane integrativne terapije pri Centru za integrativni razvoj.
 
Osim redateljice i autorice filma, na njegovom stvaranju sudjelovali su stalni suradnici BESE: Ana Marija Fabijanić, kao montažerka i autorica glazbe, Igor Bogdanović i Ante Majić kao snimatelji, Miranda Vidović kao kostimografkinja. Maša Ljotić Plichta također je stvarala glazbu, a našli su se i neki novi suradnici koji su se prvi put okušali ispred kamere: Valentina Šerbec, Katica Mrgić, Sanja Krivošić i Darko Zanki. Cijelu ekipu filma moći ćete upoznati na samoj premijeri na koju je ulaz slobodan, te kasnije na  druženju i slavlju koje se nastavlja u Kavani i galeriji HOK (Kavanjinova 11).
 
Film je realiziran u sklopu 6. i 7. BESA festivala i kazališnog kampa na otocima Svecu i Biševu, jednog od kontinuiranih kulturno-edukativnih projekata koje BESA, kao prvo i trenutno jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj, provodi posljednjih 6 godina na Visu.
 
Više o detaljima programa na FB I web stranici Kazališta BESA.