Prezentacija predstave NOise Cirkus

U organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i kroz provedbu projekta CircusNext PLaTFoRM financiranog sredstvima Kreativne Europe, slovenski cirkuski kolektiv Mismo Nismo 12. svibnja u 21:00 u HALI 100 (Ulica Hrvatske mornarice 4, 21 000 Split; bivša zgrada pogona Slobodne Dalmacije) održat će work-in-progress prezentaciju predstave u nastajanju "NOise Cirkus"!

Mismo Nismo čine Eva Zibler, Tjaž Juvan i Oton Korošec iz Ljubljane. Tjaž Juvan i Oton Korošec formalno su obrazovani cirkuski umjetnici iz "Scuala di Cirko Vertigo u Torinu", a Eva Zibler završava akademiju za fizički teatar "Jacques Lecoq" u Parizu.

NOise Cirkus je njihova prva profesionalna suvremena cirkuska produkcija. NOise Cirkus je eksperimentalna produkcija koja spaja suvremeni cirkus i noise glazbu. Sve ono što se odnosi na noise glazbu - antiglazbeni i i antikulturni odraz stavova glazbenika o neinventivnosti i slabosti na glazbenoj sceni koja vodi do tzv. ukidanja glazbe i umjetnosti Tjaž, Oton i Eva prenose i na suvremenu cirkusku umjetnost. Okruženi hrpom smeća pronađenih u skvotiranoj ljubljanskoj tvornici Rog gdje vježbaju i borave, umjetnici preispituju cirkuske vještine kojim vladaju manipulirajući 30tak godina starim predmetima. Smeće postaje objekt za manipulaciju, objekt za postizanje ravnoteže, pokretna scenografija, metafora prolaznosti vremene, hiperprodukcije, kapitalizma, zanemarenosti i otpada...

Mismo Nismo jedni su od 12 predselektiranih neafirmiranih suvremenih cirkuskih umjetnika s područja Europe koji se bore za titulu laureata CircusNext projekta 2018/2019. CircusNext je projekt identifikacije i financijske, rezidencijske, prezentacijske i administracijske potpore neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora iz Europe kroz platformu 18 organizacija iz 12 europskih zemalja (http://circusnext.eu/ ). CircusNext PLaTFoRM projekt je financiran sredstvima Kreativne Europe, kroz podprogram platforme. Projekt je započeo u studenom 2017. i završava u listopadu 2021. Projektom koordinira pariška organizacija Jeunes Talents Cirque Europe, a u projektu sudjeluje 18 organizacija iz 12 europskih zemalja - Circuscentrum, Espace Catastrophe (Belgija), Circus Futures (Engleska), Cirqueon (Češka), Sarabanda (Italija), Circo Circolo (Nizozemska), Subtopia (Švedska), Cirko (Finska), Perspectives, STAMP (Njemačka), Centro Cultural Vila Flor (Portugal), zagrebačka Cirkorama, beogradska Cirkusfera i splitski ROOM 100.

Mismo Nismo nalaze se na sedmodnevnoj rezidenciji u HALI 100 i u subotu će nam predstaviti svoju predstavu u nastajanju. Radi se o dvadesetominutnom scenskom istraživanju nakon kojeg će uslijediti razgovor umjetnika s publikom. Na ovaj način publika daje feedback umjetnicima i pomaže im u daljnjem radu na produkciji predstave i pripreme za izvedbu na selekcijskom CircusNext tjednu u Neerpeltu krajem svibnja.

Ulaz je besplatan, ali je rezervacija mjesta obavezna na antonia.kuzmanic@gmail.com, 099 668 1189 ili u facebook inbox ROOM 100 (https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/).

Facebook link: https://web.facebook.com/events/196902327587013/