Proglašenjem pobjednika fotografskog natječaja "Mediteran" otvoren 2. Split Format

U Galeriji fotografije Fotokluba Split sinoć je otvoreno drugo izdanje međunarodnog fotografskog festivala Split Format. Tom prigodom proglašeni su i pobjednici međunarodnog fotografskog natječaja "Mediteran".

Žiriranje je provedeno od strane peteročlanog žirija istaknutih stručnjaka u svojim područjima djelovanja:
- Ana Žanko, povjesničarka umjetnosti, predsjednica žirija
- Violeta Apostolova, fotografkinja
- Stipe Surać, fotoreporter
- Ivailo Stanev - Álvarez, fotograf
- Fjodor Feđa Klarić, fotoreporter

Pobjednik natječaja je izraelski fotograf Aviram Bar-Akiva sa serijom"Pogledajte ljude mora", drugo mjesto pripalo je Milanu Šabiću za seriju "Mediteran su ljudi", a treće Brigiti Ercegović za seriju "Mediteran".
Posebnu pohvalu žirija dobili su talijanski fotografi Matteo Scarpa i Tomasso Vaccarezza.
Pobjedniku je pripala i novčana nagrada u iznosu od 400 eura, druplasiranom od 300, a trećeplasiranoj od 200.

Izložbu troje nagrađenih fotografa možete pogledati do 16. studenog u Galeriji fotografije  Fotokluba Split.

Festival se nastavlja danas u 16:30 radinonicom za djecu "Boje", a zatim slijedi "Razgovor o Mediteranu" s Juricom Pavičićem i za kraj pregled portfolija koji će voditi Ante Verzotti, Vicko Vidan i Maja Prgomet.

Detaljan program nalazi se na službenoj stranici festivala https://splitformat.com/hr/program, a za sve novosti vezane za festival posjetitelji mogu pratiti putem službenih društvenih kanala www.facebook.com/SplitFormat i www.instagram.com/splitformat.

 

 

Split format podržavaju: Udruga Kurs, Turistička zajednice grada Splita, Grad Split, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije,Splitsko-dalmatinska županija, Lovrinac d.o.o, City Center one, Marvie Hotel & Health, Hotel Cornaro, Hotel Luxe Split, LOCASTIC, Mandrill Nano-Brewing CO.,Klub Quasimodo, Dalmacijadanas, split.com.hr i fotozine.org.