Projekt „Od5Do95'' u Salonu Galić

Multimedijalni  web projekt „Od5Do95'' Arijane Lekić-Fridrih i Andree Kaštelan po prvi puta bit će prezentiran u klasičnom galerijskom prostoru.

Multimedijalna izložba „Od5Do95'', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika- Split,  se otvara u utorak 19. veljače 2019. u 19 sati u splitskom Salonu Galić (Marmontova 3- Split) i može se razgledati do 09. ožujka. 2019. 

„Od5Do95“ multimedijalni je umjetnički web projekt koji služi kao medij za prenošenje priča i iskustava https://www.od5do95.com/

Djevojčice, djevojke i žene progovaraju o tome što znači biti žena u Hrvatskoj danas te kako se njihov životni put razlikuje od onog njihovih majki, baka i prabaka. Svaka od žena predstavlja jednu godinu života - od 5 do 95 godina, a cijeli je projekt spoj filma i web medija kao takvog. Svojevrsna vremenska crta dopušta nam pregled doku-ispovijedi o životu hrvatskih žena u 21. stoljeću.  Autorice  će  u Salonu Galić također izložiti određeni broj odabranih predmeta od velikog emotivnog značaja za žene koje ih u svojim pričama spominju, kao i fotografske portrete dijela sugovornica čime se materijalizira neopipljiva izrečena zbilja i uvodi dinamika u izložbeni postav.

 

Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita.

Ulaz na izložbu je besplatan, a Hrvatske željeznice će svima koji žele doći u Split razgledati izložbu osigurati 40% popusta na povratne karte vlakom.   

Nadamo se da ćete posjetiti izložbu i popratiti je u svojim medijima te zahvaljujemo na dosadašnjem iskazanom interesu za  izložbeni program HULU-a.