Prvi dan Pričigina čista desetka!

Sinoć je u amfiteatru Doma mladih u Splitu počeo deseti po redu festival pričanja priča Pričigin. Splitska publika je po 126 put zaredom došla po dozu dobre priče. Kako je naglasio direktor festivala, u prethodnih devet godina gotovo je 22500 ljudi sjedilo u publici ovog festivala.

Moderatorica Patricija Vodopija, probila je led tradicionalnim programom Hrvatski pisci pričaju na temu „Čista desetka“ u kojem je ugostila „reprezentaciju“ najpoznatijih hrvatskih pisaca s adresom izvan Splita, a koje smo već imali prilike slušati na Pričiginu: Emira Imamovića Pirkea, Zrinku Pavlić, Marinka Koščeca, Zorana Krušvara, Gordana Nuhanovića i Nenada Stipanića.

Nakon glavnog programa uslijedila je autorska večer Zijaha Sokolovića na temu Zike virus koju je vodio Emir Imamović Pirke.

Večeras splitski pripovijedači brane svoje boje

Program drugog dana Pričigina počinje u Quasimodu u 18:30 gdje u goste dolazi „mlađi brat“ Pričigina – Spikigin. Spikigin je ciklus storytellinga koje je pokrenio Kruno Lokotar po uzoru na pričigin. Kruno Lokotar je ujedno i voditelj ovog programa pod nazivom „Selo na životu“, a ugostiti će Sinišu Labrovića.

U 19:30 selimo se u amfiteatar Doma mladih gdje će se skupiti neki od najboljih splitskih pripovijedača koje koje je publika već imala priliku slušati na Pričiginu prethodnih godina.Izbor gostiju i moderacija programa je u rukama Marija Glavaša, a gosti su Eda Vujević, Aleksandra Kardum, Boris Dežulović, Ivica Ivanišević, Belmondo Miliša i Ante Tomić.

Kasnovečernji program održava se u kavani hotela Bellevue. „I u drami ima komičnih priča“ naziv je autorske večeri Mira Gavrana koju moderira Jasen Boko.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.