Queering Saami izložba u u Staroj gradskoj vijećnici

Queering Saami izložba je koja kroz portretne fotografije i zapise osobnih svjedočanstava donosi priču o queer osobama unutar tradicionalne i autohtone Saami kulture. U sklopu Pride Weeka izložba se otvara u petak, 5. lipnja u 20h u Staroj gradskoj vijećnici. 

Queering Saami višegodišnji je projekt koji su Elfrida Bergman i Sara Lindquist provodile u potrazi za queer osobama unutar tradicionalne i autohtone Saami populacije koja obitava na sjeveru Europe. Različitosti koje dobivaju na vidljivosti kroz ovaj projekt temelj su osnaživanju zajednice iz koje proizlaze. U sklopu Pride Weeka, u organizaciji queerANarchive splitska publika imat će priliku vidjeti izložbu nastalu kao rezultat ovog projekta. Izložbu čine portretne fotografije queer Saami osoba te zapisi njihovih osobnih svjedočanstava. Otvaranje izložbe predviđeno je za petak, 5. lipnja u 20h u Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu (Pjaci). Izložbu će otvoriti švedski veleposlanik Lars Schmidt.

Izložba je otvorena do 13. lipnja te se može razgledati svakog dana osim ponedjeljka u terminima od 9 do 13 sati te od 17 do 21 sat.

Izložbu u Split dovodi queerANarchive u partnerstvu s Queering Sápmi, Qub Förlag, Veleposlanstvom kraljevine Švedske i udrugom Rišpet, te uz financijsku pomoć Grada Splita i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.