Radionica dramskog pisanja 28. Marulićevih dana

Radionica dramskog pisanja održat će se i ove godine u sklopu festivala hrvatske drame 28. Marulićevi dani od 21-28. travnja 2018 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Radionicu će voditi nagrađivani dramski pisac Tomislav Zajec.

Nakon prošlogodišnje radionice, tijekom koje je nastalo šest cjelovečernjih drama koje će biti predstavljene na ovogodišnjim Marulićevim danima, u svom drugom izdanju ova će radionica novim polaznicima omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova. U radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Radionica će se održavati u dva termina dnevno.

Tomislav Zajec peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić, a njegove su drame izvedene u deset zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku dramaturgije.

Kandidati se moraju prijaviti na e-mail adresu drama@hnk-split.hr s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, i/ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Prijave se primaju do: 10. travnja 2018, a popis odabranih polaznika bit će objavljen 13. travnja 2018, na mrežnim stranicama Kazališta.

Sva eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu postaviti na e-mail drama@hnk-split.hr.