Rekordni odaziv i „Sleepy man“ kao glavne zvijezde ovogodišnjeg Omiš guitar fest-a!

 I 8. godinu zaredom Omiš će postati gitaristički centar svijeta. Preko 200 ponajboljih svjetskih gitarista će iskazivati svoje vještine od 19. do 22.04. 2017. u gradu na ušću Cetine. Do sada najveći nagradni fond, te bogati koncertni i popratni program je očigledno pobudio neviđen interes gitarista iz cijelog svijeta. 

Tijekom festivala će se održati mnogobrojni koncerti, predavanja , radionice, natjecanja, izložbe gitara i prateće opreme te zasigurno i sjajna zabava za sve ljubitelje gitare.  I ove godine odabran je vrhunski glazbeni sadržaj uz svjetsku klasu izvođača.

19.04. festival otvaraju prošlogodišnji pobjednici Mia & Joe te ponajbolji akustični i električni gitaristi, a potom za ljubitelje jazza nastupa također pobjednik OGF Francesco Scelzo, sjajni talijanski gitarist peruanskog podrijetla, koji promovira svoj 2. nosač zvuka jazz izričaja na klasičnoj gitari. 3. večeri uz ponajboljih 5 klasičnih gitarista se promovira i domaće stvaralaštvo – 3 mikrofantazije omiškog skladatelja i gitariste Vlade Brzovića.

Posljednji dan je rezerviran za američku bluegrass atrakciju Sleepy man iz New Jerseya stiže skupina od 5 momaka ovjenčana mnogobrojnim nagradama, preko 100 000 fanova, nastupima u najvećim dvoranama, David Leterman show-u te preko 50 miliona pregleda na You tubeu i to prvi put u Europi i to na Omiš guitar fest-u! Poslije njih zaprašit će i splitski blueseri In Roots. Osim službenog programa od ove godine koncertna zabava je premještena i u gradske ugostiteljske objekte gdje će se odvijati bogati koncertni program na radost omišana i njihovih gostiju. Od 19.-22.04.2017. u  Omišu je fešta  zagarantirana!

Više informacija potražite na www.omisguitarfest.com