Revija srpskog filma u Ljetnom kinu Bačvice

Ljetno kino Bačvice od 20.-22. kolovoza domaćin je Revije srpskog filma koja se održava u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom tri dana prikazat će se novi radovi srpskih redatelja, a svi filmovi imat će i engleske titlove za strane posjetitelje Ljetnog kina Bačvice.

Prvog dana prikazuju se dvije epizode TV serije "Besa" koju će osobno predstaviti redatelj Igor Stoimenov i producentica Tea Korolija. Ova originalna TV serija inspirirana je istinitim događajima, a epski zaplet govori o sudbini dvije obitelji kojima nesretni događaj mijenja živote iz korijena. Radnja se događa na uvijek pulsirajućem i raznolikom ambijentu Balkana, a "Besa" otkriva važnost izgovorene riječi, ali i što smo sve spremni napraviti da zaštitimo svoje najbliže.

Vikend se nastavlja u nedjelju 21. kolovoza filmom "Vikend s ćaletom". U ovoj drami s elementima komedije koju je režirao Miroslav Momčilović u glavnim ulogama su Nenad Jezdić, Vasa Vraneš i Branko Vidaković. Film prati beogradskog kriminalca Kašiku koji nakon pet godina razdvojenosti zbog zabrane prilaska provodi vikend sa sinom iz prethodnog braka. U tih nekoliko dana pokušava mu pružiti svu toplinu, iskustvo i mudrost koje posjeduje.

Revija srpskog filma u Splitu završava komedijom "Realna priča" redatelja Gordana Kičića u kojoj pratimo glumca koji ima utisak da se cijeli svemir urotio protiv njega. U isčekivanju velike uloge za koju vjeruje da će riješiti sve njegove probleme, počinje gubiti osjećaj za realnost.

Projekcije počinju u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 25 kuna se na blagajni Bačvica mogu kupiti sat vremena prije početka filma ili online na www.kinomediteran.hr