Secret Arts Cinema: U raljama modne konfekcije

Stiže nam novo intrigantno izdanje tematskog kino programa Secret Arts Cinema, koji podrazumjeva da gledatelji do početka projekcije ne znaju naslov filma. No ono što znaju je da se bavimo filmovima koji govore o dizajnu, arhitekturi, umjetnosti i zanatima.

Nakon arhitekture, fotografije i plesa okrećemo se modnom dizajnu. Estonka Reet Aus je glavna zvijezda SAC#4 događanja.
Njene kreacije malo tko poznaje, a još manje njih uistinu odijeva. Svejedno, svojim je inzistiranjem na shvaćanju svijeta moda i tekstilne industrije zagrebla dublje i šire u pore suvremenog društva no velika većina njenih kolegica i kolega.

Dokumentarni film o osviještenoj Estonki koja razotkriva sve nijanse sive u šarenom svijetu odjeće biti će premijerno prikazan u četvrtak 1. veljače 2018. u Zlatnim vratima s početkom u 20 sati. Osim projekcije filma posjetitelje očekuju i dodatni sadržaji iznenađenja. Nije baš riječ o modnoj reviji, ali je kombinacija  svakako dobitna i vrlo bi lako mogla biti hit sezone!

Poslje filma s nama su:
Modni dvojac Arileo koji je svoj zanat brusio u prijestolnici mode u Milanu, prisutan na Hrvatskoj sceni vec 15 godina.
Katarina Popovic koja stoji iza brenda Karin, također sa diplomom i radnim iskustnom u Milanu, svoje je kreacije predstavljala je na fashion weeku u New Yorku i Ana Kujundžić -članica tekstilne sekcije ULUPUH-a, poznata po tome što sama izrađuje tkaninu raznim eksperimentalnim tehnikama.

Nije baš riječ o modnoj reviji, ali je kombinacija svakako dobitna i vrlo bi lako mogla biti hit sezone!

Program Secret Arts Cinema u organizaciji udruge Pari Pikule okrenut je filmovima i popratnim događanjima koji slave kreativnost, odnosno tematiziraju rad arhitekata, dizajnera, umjetnika i zanatlija. Riječ je o filmsko-umjetničkoj avanturi koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju naslov filma sve do početka projekcije. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.