"Sluškinje" ponovno u Beton kinu!

Predstava "Jean Genet: Sluškinje - paralelna ekspozicija", čija je premijerna izvedba 27. veljače oduševila splitsku publiku, ponovno će igrati u Beton kinu 21. i 22. svibnja u 20.30 sati. Radi se o prvoj predstavi kazališnog laboratorija kojega je Goran Golovko pokrenuo u sklopu umjetničke organizacije "Albalunna", a u "Sluškinjama" igraju završeni glumci Umjetničke akademije u Splitu: Zagrepčanke Petra Težak i Matea Elezović, Splićani Andrea Mladinić i Goran Marković te Dubrovčanin sa splitskom adresom Nikša Arčanin. Glumi i Stipe Radoja, student treće godine preddiplomskoga studija Gluma na UMAS-u.

"Sluškinje" u režiji Golovka postavljene su tako da kultnu dramu prvo odigraju tri glumice, a zatim istu radnju i iste uloge na sasvim drugačiji način igraju muškarci. Izgovaraju identične rečenice, ali ono već viđeno poprima novi smisao i značenja. Ovim konceptualnim kontrastom pokazuje se suprotstavljeno muško i žensko doživljavanje svijeta, te propituje što je muškost, a što ženskost i, još važnije, kako sustavi moći koriste naše spolne i rodne identitete da bi nas držali podjarmljenima.

Publika će, kao i kod izvedbi krajem veljače, predstavu gledati s maskom na licu koju će dobiti na ulazu u Beton kino. Cijena ulaznice je 50 kuna, a mogu se kupiti u F-toursu (Trg Hrvatske bratske zajednice 3, Split) te na blagajni Galerije Multimedijalnog kulturnog centra (Savska bb) sat vremena prije predstave. Studenti, umirovljenici i nezaposleni za kartu trebaju izdvojiti 30 kuna. Budući da Beton kino može primiti svega stotinjak gledatelja, korisno je zatražiti rezervaciju ulaznice putem maila sluskinje2014@gmail.com ili pozivom na 021 344 842.