Splitski autori SF priča na Bookvici

Književni program Bookvica u splitskom klubu „Quasimodo“ (Gundulićeva 26a/II) ovoga će četvrtka, 12. studenog 2015., s početkom u 20.30 sati ugostiti splitske autore okupljene u skupinu Blade Runners, koji su se specijalizirali za žanr kratkih SF priča.

Blade Runners se bave pisanjem i želja im je promovirati pisanje i čitanje. Pišu u raznim žanrovima, ali najdraže su im električne ovce – znanstvena fantastika, koja je po njihovu mišljenju idealno područje za vježbanje i razvijanje autorskih vještina, upravo zbog iznimne slobode predviđanja budućnosti.

Po njihovim riječima, već smo jednom nogom zagazili u tehnološko doba nezamislivo u prošlom stoljeću, a tko zna što nas čeka – bilo u stvarnosti ili na papiru. Publika će iz njihovih priča među ostalim saznati tko je „Neprijatelj za stolom“, kakav je to „Život drugdje“, što se događa „Kad zastaje vrijeme“ i kakav je doživljaj ljudi koji žive „Usred kotača“.

Sigurni su da će svojim riječima ohrabriti, nasmijati, nadahnuti, a vjerojatno nekog i rasplakati. No najvažnije im je da s ljudima koji cijene pisanu riječ podjele svoje snove i
svjetove.

Članovi Blade Runnersa su: Jelena Marović, Branimir Vukovac, Luka Krstulović i Ivan Barić.

U voditeljskoj ulozi okušat će se Ivan Barić.


Crtice o autori(ca)ma:

Branimir Vukovac rođen je 1975. godine u Splitu. Pisanjem se bavi rekreativno i sporadično (ovisno o inspiraciji) već dvadeset godina i do sada je napisao šačicu priča. SF mu je u krvi još od osme godine kad je nehotice gledao seriju Doctor Who i ostao zarobljen s njim u Tardisu. S vremena na vrijeme vrati se natrag u realno vrijeme. Navodno se pročulo da se možda pojavi u klubu Quasimodo 12.11. 2015. Dakle, ako te večeri ugledate nekakvu policijsku kabinu u kutu negdje iza šanka svi su izgledi da se pojavi i ovaj samozatajan lik.

Ivan Barić rođen je 1983. godine u Splitu. Onda kao da je netko pokazao na mene. Na mene na Zemlji kojeg grije jedno Sunce, kojeg hladi jedno Sunce, koji je u jednoj galaksiji zauvijek a ostalima se ne zna broja. Koje su tu blizu, gotovo nadohvat ruke kad je pružiš onako visoko gore, a opet tako daleke i mračne i možda tužne jer nikad govoriti sa mnom neće. A, možda, možda bi ipak htjele?

Zovem se Jelena Marović, rođena sam prije 24 godine. Diplomirala sam pedagogiju te hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu. Književnost mi je ljubav i terapija. Čitam mnogo, pišem usput i skrivećki. Uživam u poigravanju formom, žanrom, jezikom i pripovjedačem. Posljednji književni lik o kojem bih pisala je Jelena Marović – ne znam napisati autobiografiju.

Luka Krstulović je 25-godišnji svježe diplomirani magistar anglistike i pedagogije sa Filozofskog fakulteta Split. Bio je dugotrajan član uredništva književnog časopisa fakulteta The Split Mind, a sada poučava engleski predškolcima. Uz učiteljsko zvanje, okušao se u pisanju i jednom prilikom osvojio nagradu za kratku priču The Joy of the Ride objavljenu na stranici Booktrack. Trenutno piše interaktivnu novelu, spašava virtualne svjetove i pokušava skinuti koji kilogram.