Splitski pripovijedači napunili amfiteater Doma mladih

Drugi dan Pričigina počeo je Spikiginom, ciklusom storytellinga koje je pokrenio Kruno Lokotar po uzoru na Pričigin. Kruno Lokotar je ujedno i vodio program pod nazivom „Selo na životu“, a ugostio je Sinišu Labrovića. Siniša je pričao nekoliko priča o svojoj obitelji i svom djetinjstvu.

Glavni program Splitski pisci pričaju okupio je brojnu publiku u amfiteataru Doma mladih. Marijo Glavaš nakon nekoliko, gostovanja na Pričiginu,  prvi pust se okušao u ulozi moderatora. Gosti su ponovo pričali priče o desetkama. Tako je  Eda Vujević objasnila zašto se skoro nije pojavila na na Pričiginu. Aleksandra Kardum je ispričala istinitu priču o baki koja je otkrila fenomenalne rukavice za jedan prst. Boris Dežulović je objasnio kako je zapravo nastala legendarna nogometna desetka. Ivica Ivanišević ispričao je svoje snove sa šjorom Kekom, a Ante Tomić ispričao je kako smo došli od abaka do krunice.

Kasnovečernji program u kavani hotela Bellevue moderirao je Jasen Boko. Boko je ugostio Mira Gavrana, u autorskoj večeri pod nazivom „I u drami ima komičnih priča“.

 

Treći dan Pričigina radimo đir po regiji

U amfiteatru Doma mladih u programu Lijepa vaša nastupaju eminentni pisci s prostora nekadašnje zajedničke države. Za svečarsku prigodu, dolaze oni koji su svojim nastupima na proteklim Pričiginima pobrali najviše aplauza naše publike.

Tema večeri je "Desetka", a izbor gostiju i moderacija ovog tradicionalnog druženja i ove su godine, naravno, u rukama Krune Lokotara.

Gosti: Rumena Bužarovska (Makedonija), Tanja Mravak (Hrvatska), Dušan Čater  (Slovenija),  Ozren Kebo i Ahmed Burić (BiH). 

 

Kasnovečernji program je u kavani hotela Bellevue. Autorska večer Sinana Gudževića.

Na temu "Građa za Pričigin", a program moderira Predrag Lucić.

 

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.