Svjetska premijera debitantskog filma Nine Violić "Baci se na pod" otvara 15. FMFS

Premijernim prikazivanjem dugometražnog filma "Baci se na pod" redateljice i glumice Nine Violić 16. lipnja u Ljetnom kinu Bačvice otvorit će se 15. izdanje Festivala mediteranskog filma Split.

- Odlična gluma, sjajna fotografija i promišljena režija glavni su aduti filma Nine Violić. Ponosni smo što su Nina i njen tim odabrali FMFS za svjetsku premijeru filma jer je nas oduševio čim smo ga pogledali. Siguran sam da će se svidjeti i gledateljima, a veseli me da će nakon festivala film nastaviti svoje putovanje i po Kino Mediteran kinima, ali i drugdje diljem Hrvatske - poručio je Alen Munitić, direktor FMFS-a.

"Posljednji trenuci zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, njihov šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru. Svatko ima svoju istinu, u čiju ćete povjerovati?", stoji u sinopsisu filma čija radnja kroz tri perspektive prati obitelj pola sata pred razvod. Uz Ninu Violić, glume Goran Bogdan, devetogodišnji Bruno Frketić Bajić i Lee Delong, dok fotografiju potpisuje Vanja Černjul, a naslovnu pjesmu koja se provlači kroz cijeli film snimio je TBF.

- Zanimalo me koliko mogu graditi priču isključivo kroz psihologiju likova, koliko se ta priča može nadopunjavati kroz njihovu različitost, te koliko oni postaju neki potpuno drugačiji likovi kroz pogled drugog lika. Ova tema mi je bliska jer sam i sama prošla kroz traumu razvoda i osjećaja krivnje što donosim odluku ne samo za sebe nego i za svoju kćer - stoji u bilješkama o filmu redateljice Nine Violić, koja je na filmu od ideje do realizacije radila dulje od deset godina. "Baci se na pod" je nastao u produkciji Spiritus Movens, Terminal 3, MP filmske produkcije, Zagreb filma, Propeler Filma i Antitalenta.

Festival mediteranskog filma Split u svom 15. izdanju prikazat će 72 filma iz 30 zemalja, a širi se na četvrtu kino lokaciju, bastion Tvrđave Gripe, uz već poznate Ljetno kino Bačvice, plato ispred Doma mladih i Kinoteku Zlatna vrata.

Cijeli program ovogodišnjeg FMFS-a objavit će se u srijedu 1. lipnja kad kreće i online prodaja ulaznica putem stranice www.fmfs.hr.