Svjetski dan plesa u GKM Split

IKS Festival i Nomadska plesna akademija u sklopu obilježavanja Svjetskog dana plesa predstavit će predstavu “Silent Killer”, zagrebačke plesačice i koreografkinje Maje Drobac.

Plesni projekt Silent Killer plesna je predstava u dva dijela inspirirana radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji. Prvi dio predstave, pod nazivom N is for Night, and for Nothing, and Never, priča je o ženi s ulice koja prodaje svoje tijelo unatoč činjenici da boluje od AIDS-a, gdje se koristi vokabular suvremene plesne tehnike. Drugi dio predstave, naslovljen My name is Nisha, suvremena je rekonstrukcija klasične koreografije varnam (najkompleksnije koreografije klasičnog indijskog plesa, bharatanatjama) i govori o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj HIV-om, koja kreće u potragu za svojim ocem. Priča je ispričana kroz rase (opis emocija zapisanih u Natya Shastri, indijskoj knjizi o kazališnoj umjetnosti) te koristi tehniku bharatanatjam.

Predstava započinje u 21 h, a sav prihod od ulaznica ide u dobrotvorne svrhe za pomoć splitskoj obitelji zaraženoj HIV-om.