Treća večer MAGfestivala: U Muzeju grada Splita nastupa renomirani Milanski kvartet saksofona

Nakon kratke pauze, slijede preostala tri koncerta 11. MAGfestivala, od kojih je prvi na rasporedu u četvrtak, 3. rujna u 20 sati u Muzeju grada Splita.

U ovim delikatnim vremenima, MAGfestival ne gubi svoj međunarodni karakter te u Split dovodi renomirani Milanski kvartet saksofona. Talijanski saksofonisti (Damiano Grandesso Stefano Papa, Massimiliano Girardi i Livia Ferrara) splitskoj će publici podariti atraktivan program sastavljen od talijanskih skladatelja: G. F. Malipiera, D. Scarlattija, G. Puccinija i G. Verdija. Koncert je realiziran u suradnji Udruge MAG s MiBACT (Ministero per i Beni e le Attività Culturali) i SIAE (Società Italiana degli Autori ed Editori), u sklopu projekta "Per Chi Crea".

Milanski kvartet saksofona oformljen je 2010. godine. O kvaliteti navedenog kvarteta govori činjenica da su u deset godina postojanja proputovali svijetom nastupajući u brojnim koncertnim dvoranama (Teatro Civico di Alghero, Teatro Ristori di Verona, Teatro De'll Arte di Milano, Teatro Vittoria di Torino...). Osim klasičnog repertoara njeguju i suvremenu glazbu te su praizveli i snimili skladbe brojnih talijanskih skladatelja (Mario Pagotto, Sandro Fazzolari, Maarten De Splenter, Albert Schiavo i Giovanni Bonatae).

Za sam kvartet valjalo bi istaknuti rečenicu koju je o njima napisao festival MITO Settembre Musica:

„Usprkos njihovoj mladoj životnoj dobi, svježom i punom energijom, Milanski kvartet saksofona svira s nevjerojatnom rafiniranošću.“

Nakon Milanskog kvarteta saksofona, slijedi odgođeni koncert cijenjenog Splitskog gitarističkog kvareta povodom deset godišnjice djelovanja koji će se održati u petak 4. rujna u 19:30 sati u Vestibulu te je besplatan za sve posjetitelje.

 

***

Sukladno općim protuepidemijskim mjerama u cilju sigurnosti i zdravlja svih posjetitelja, iz organizacije poručuju:

- Na koncerte treba doći pola sata ranije da se svima pri ulasku izmjeri temperatura i da publika može ući na vrijeme uz preporučeni razmak.

- Preporučuje se ponijeti vlastitu zaštitnu masku, a po potrebi će posjetitelji moći dobiti masku i na ulazu.

- U slučaju otkazivanja koncerta, novac će biti vraćen.

MAGfestival prvi je splitski festival komorne glazbe koji nudi spoj glazbenog i likovnog doživljaja. Naime, MAGfestival održava se u gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, jedinstvenoj takve vrste u Hrvatskoj, a posjetitelji festivala kupnjom ulaznice dobivaju mogućnost posjeta Muzeju grada Splita i stalnom postavu Galerije Emanuela Vidovića. Tijekom prvih deset godina na MAG festivalu nastupilo je više od 300 hrvatskih i inozemnih glazbenika, a koncerti su privukli preko 8000 posjetitelja.

Ove se godine održava pet koncerata. Cijena festivalska ulaznica za sve koncerte iznosi 100 kn, dok je cijena pojedinačne ulaznice za svaku koncertnu večer 40 kn. Ulaznice se kupuju na recepciji Muzeja grada Splita.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici festivala magfestivalsplit.com te na službenoj stranici Udruge www.udrugamag.com.

PREOSTALI PROGRAM:

4. večer, petak 4. rujna u 19:30 h, Vestibul  
Splitski gitaristički kvartet

Splitski gitaristički kvartet u posebnom ambijentu Vestibula besplatnim će koncertom obilježiti desetu godišnjicu djelovanja. Kvartet u sastavu: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević će izvesti pomno odabrani program sastavljen djelima Cl. Debussyja, A. Dvořáka i C. Machadoa, V. Sunka, I. Božičevića i G. Tudora.

5. večer, subota 05. rujna u 20 h, Muzej grada Splita  
Trio Laurus

Publici će se po prvi put predstaviti novoosnovani Trio Laurus u sastavu: Metod Sironić (flauta), Giovanni Genovese (violončelo) i Jelena Tihomirović (klavir). Izvest će Tria za flautu, violončelo i klavir Carl Marie von Weber i Felixa Mendelssohna.