Tribina "Financiranje nezavisne kulture u Splitu"

U sklopu Platformata, festivala nezavisne kulture i umjetnosti koji se održava u Domu mladih od 08. do 18. svibnja, u četvrtak 15. svibnja u Amfiteatru Doma mladih održava se javna tribina "Financiranje nezavisne kulture u Splitu" s početkom u 19:15...

Na tribini će biti predstavljeno istraživanje Platforme Doma mladih o financiranju nezavisne kulture u Splitu koju se proveli mr. sc. Mirko Petrić i prof. dr. sc. Inga Tomić-Koludrović, a sadrži analizu financiranja kulture u gradovima, način raspodjele sredstava, institucionalnu percepciju područja "kulture" i mjesto nezavisne kulture u tom području, percepciju aktera nezavisne kulture o vlastitoj djelatnosti...

Tribina će se također osvrnuti na metodu donošenja rezultata ovogodišnjih Javnih potreba u kulturi Grada Splita i omjer financiranja splitske i zagrebačke nezavisne kulture od straneMinistarstva kulture Republike Hrvatske.

Na tribinu su pozvani gosp. Kovačević, dogradonačelnik, gosp. Kuko, pročelnik Ureda za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru, gosp. Baković, savjetnik za kulturu i znanost, ostali djelatnici Ureda te svi gradski vijećnici.

Tribinu, kao i čitavi Platformat organizira Platforma Doma mladih, zagovaračka platforma na lokalnoj razini – neprofitna, nestranačka i participativna inicijativa za nezavisnu kulturnu scenu i scenu mladih/za mlade koju čini 14 udruga, institucija i ustanova u kulturi.