U Bookvici gostuje Nora Verde

U četvrtak, 27. studenog 2014., s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) održat će se još jedna književna večer Bookvica, u kojoj ovoga puta gostuje novinarka i književnica koja objavljuje romane pod pseudonimom NORA VERDE.

Ona će u Bookvici predstaviti svoju posljednju objavljenu knjigu, roman „Do isteka zaliha“ (Sandorf, 2013.), a govorit će i o svojim pjesničkim početcima i novinarstvu, o pripadnosti splitskoj supkulturi s kraja 80-ih i početka 90-ih godina, o rodnom i drugim identitetima, o manjinskoj književnosti, o kulturnom aktivizmu, etiketiranju, predrasudama i drugim zanimljivim temama. Najavit će i zbirku priča na kojoj trenutačno radi.

Gošća će čitati ulomke iz svoje objavljene i neobjavljene proze te odabrati glazbu koja će se slušati u nastavku večeri. Najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će roman „Do isteka zaliha“ na dar.

KRATAK ŽIVOTOPIS AUTORICE:

Antonela Marušić rođena je 1974. godine u Dubrovniku.
Završila je studij Hrvatskog jezika i književnosti.
Od 1998. godine do danas radi kao novinarka i urednica u dnevnim i tjednim novinama te u neprofitnim medijima u sektorima kulture, glazbe, televizije, civilnog društva, ljudskih prava i nezavisnih medija.
Od 2010. književne radove piše i objavljuje pod literarnim imenom Nora Verde. Na natječaju Centra za ženske studije 2012. dobila je nagradu „Nela Milijić“ za kratku priču „Samo daj!“.
Priče su joj objavljene i u zborniku „Pristojan život (lezbejske kratke priče s prostora Ex Yu)“, Labris, 2012.
Članica je Hrvatskog društva pisaca.

BIBLIOGRAFIJA:

Pod imenom Antonela Marušić:

Poezija:
„Sezona bjegova“, Narodno Sveučilište Split, 1994.
„Oblaci“, pjesnički zbornik , Studentski književni klub Zadar, 1999., Matica hrvatska, Zadar

Pod literarnim imenom Nora Verde:

Proza:
„Posudi mi smajl“, Meandar, 2010.
 „Do isteka zaliha“, Sandorf, 2013.