U kina stiže nagrađivani "Belfast" i novi film Brad Pitta, "Ljeto kad sam naučila letjeti" pretpremijerno na Hvaru

Regionalni kino hit "Ljeto kad sam naučila letjeti", koji je privukao već 200 tisuća gledatelja, konačno se vraća na otok Hvar na kojem je i snimljen. 'Emotivan, promišljen, plemenit i dragocjen' riječi su kojima ga je opisao kritičar Marko Njegić, a njegov kolega Jurica Pavičić smatra kako je 'prekrasan, majstorski napravljen, vedar i pun neiskvarene dobrote'. Koliko su ovi hvalospjevi opravdani može se pretpremijerno provjeriti već u Jelsi ovog utorka i srijede, a u srijedu se film prikazuje i na hvarskoj Venerandi.

Nastavlja se nikad već turneja Kina Mediteran s redateljicom i scenaristicom Ninom Violić koja svoj film "Baci se na pod" osobno predstavlja publici nakon što je na Pula Film Festivalu nagrađena Brezom za najbolji debitantski film. Violić će nakon projekcija odgovarati na pitanja publike, a ovog tjedna stiže u kina u Hvaru, Goveđarima, Lastovu i Cavtatu. "Veće od traume" hrvatski je dokumentarni film u kojem se prati trogodišnji terapeutski program za žene žrtve Domovinskog rata. Hrabri dokumentarac o suočavanju s traumama i putu ka iscjeljenju dobio je nagradu publike ZagrebDoxa za najbolji film.

U Ljetno kino Bačvice stiže i "Zbornica", film redateljice Sonje Tarokić, koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji film, ali i Arene za režiju, mušku ulogu, sporednu žensku ulogu, te montažu. Na Bačama će i ljubitelji kultnih filmova doći na svoje projekcijom filma "Vještice iz Eastwicka" iz 1987. godine, u kojem sjajne uloge ima glumačka elita Jack Nicholson, Cher, Michelle Pfeiffer i Susan Sarandon.

Kino Mediteran i u ostatku svojih kina donosi kombinaciju hitova i najnovijih filmova. Stiže "Belfast" redatelja Kenneth Branagha, s odličnim preporukama, dobitnik je nagrade Oscar za najbolji originalni scenarij i nagrade BAFTA za najbolji britanski film. Brad Pitt je nesretni ubojica u novom filmu "Brzina metaka", napetom i uzbudljivom putovanju kroz moderni Japan, kojeg potpisuje redatelj filma "Deadpool 2" David Leitch. Najmlađi imaju odličan povod za odlazak u kino jer uz sinkronizirani "DC Liga Super-ljubimaca" koje predvodi Supermanov pas Krypto, i dalje se prikazuju "Malci 2: Kako je Gru postao Gru".

Uz novi Marvelov blockbuster "Thor: Ljubav i grom", na velikom platnu još uvijek se mogu pronaći i hitovi "Top Gun: Maverick", te "Elvis".

Uz svoje stalne baze, Kino Mediteran ovog tjedna s filmovima stiže u Trpanj, Ubli i Cavtat.

Raspored svih projekcija može se pronaći na: www.kinomediteran.hr