U ljetnom kinu Bačvice večeras berlinski laureat

I danas na Festivalu mediteranskog filma opet na rasporedu naslovi među kojima je teško izabrati samo jedan za pogledati.

U kinoteci Zlatna vrata tako u 18 sati starta "Astralis-institucija", dokumentarac koji je na festivalu "New York Independent Film & Video" dobio nagradu za najbolji glazbeni dokumentarni film. Odmah iza njega, u 19,30 sati na istom mjestu hvaljeni francuski film "Naš osobni rat", za kojeg se predviđa još jednom rasprodana kinoteka Zlatna vrata.

Večeras u ljetnom kinu Bačvice imat ćemo priliku pogledati pravu filmsku poslasticu i to u vidu hrvatske premijere! Talijanski film braće Taviani "Cezar mora umrijeti" u veljači ove godine je osvojio nagradu "Zlatni medvjed" za najbolji film festivala u Berlinu. Proslavljeni film prikazuje život grupe zatvorenika u rimskom zatvoru, no redatelji se ne bave zločinima koje su osuđenici počinili već probama za Shakespearovu dramu „Julije Cezar“ koju pripremaju za izvedbu u zatvorskom kazalištu.

 

Zabava nakon filma u ljetnom kinu večeras pod vodstvom ekipe "Diskobajagi", koji za svojim DJ pultom na zanimljiv način kombiniraju miksanje, samplevanje i re-editiranje glazbenih video uradaka, filmova i muzike. Idealan izlazak uoči neradnog dana ponovo je u ljetnom kinu Bačvice!

Galeriju četvrtog dana FMFS-a pogledajte na našoj Facebook stranici.