U Photo Talku gostuje Violeta Yordanova Apostolova

U utorak, 19. travnja u 19 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split održat će se 34. Photo Talk s bugarskom fotografkinjom Violetom Apostolovom. U petak je u Galeriji fotografija otvorena izložba ove mlade, perspektivne bugarske autorice koja se splitskoj publici predstavila ciklusom crno-bijelih fotografija ''А solis ortu usque ad occasum'' (Od svanuća do sumraka).
 
Gostujući u Photo Talku, autorica će govoriti o svom fotografskom radu, interesu za portretnu fotografiju, istraživanju granica i pretapanja umjetnosti riječi – poezije i fotografije te svom iskustvu boravka u Hrvatskoj u okviri Erasmus projekta 2017. godine.
 
Violeta Yordanova Apostolova živi i radi u Sofiji. Djeluje u području fotografije, tiskane grafike – radi s klasičnim grafičkim tehnikama kao i s računalno generiranim slikama. Interesi su joj dizajn, tipografija, knjige, i još mnogo toga. Sudjelovala je u brojnim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim izložbama i osvojila je brojne ugledne nagrade za svoj rad. Članica je Udruge bugarskih umjetnika, odjel „Grafike i ilustracije“ od 2016. godine. Od 2017. godine, članica je Upravnog odbora odjela „Grafike i ilustracije“ u Udruzi bugarskih umjetnika.
 
Photo Talk je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija i Grada Splita te je dio programa ''Redovni godišnji program udruge Fotoklub Split'' koji se financira iz sredstava podrške Zaklade "Kultura nova".