U prvoj ovogodišnjoj BOOKvici gostuje Tisja Kljaković Braić

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 12. siječnja 2016., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), splitska će se publika upoznati s knjigom priča o djetinjstvu u Splitu 80-ih godina prošloga stoljeća „U malu je uša đava“, čija je autorica poznata splitska slikarica TISJA KLJAKOVIĆ BRAIĆ. Knjiga je naišla na velik interes čitatelja te je prvo izdanje brzo rasprodano, a ovo je njezino prvo predstavljanje u Splitu.

 „U malu je uša đava“ debitantska je knjiga slikarice Tisje Kljaković Braić. Uspomene su to o jednom djetinjstvu u Splitu, priče koje se prepričavaju nakon nedjeljnog ručka kad su svi dobre volje, priče čije emocije brzo i lako prepoznajemo. Portret je to i jedne splitske ulice osamdesetih, njezinih osebujnih likova i nepisanih pravila.

No, prije svega, „U malu je uša đava“ duhovita je i dirljiva posveta ljubavi jednog djeda i jedne bake koji su davali sve od sebe da njihova unučica ne skida osmijeh s lica. Posveta je ovo njima koji su osluškivali interese djeteta, uklanjali prepreke i zasipali je ljubavlju tvrdoglavo uvjereni da je takav pristup jedini ispravan što god svi ostali, uključujući ponekad i samu unuku, mislili o tome.

Adriana Piteša

Knjigu će uz autoricu predstaviti Ingrid Poljanić i urednica Adriana Piteša. Odabrane ulomke čitat će glumica Bruna Bebić.

Kao i svaki put u Bookvici, najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu na dar.

KRATAK ŽIVOTOPIS AUTORICE:

Tisja Kljaković Braić (1979.) diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, drugim galerijama te u istaknutim privatnim domaćim i stranim zbirkama. Živi i radi u Splitu.