U utorak se otvara prva samostalna izložba Mihaele Erceg

Izložba crteža, ilustracija i stripova mlade autorice Mihaele Erceg "Ne znam vam ja ništa" otvorit će se u utorak, 20. rujna, u 19 sati u Klubu Zona. Radovi će se u prostoru na Šperunu moći razgledati do 4. listopada.

Mihaela je u travnju ove godine veliku medijsku pozornost privukla angažmanom za prestižnu sportsku marku Reebok, a jedna je i od dobitnica priznanja Splitski pupoljak 2016. godine. Kao slobodna umjetnica za domaće i strane naručitelje radi naslovnice knjiga, plakate, reklame i ilustracije i do sada je već sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi.

 

- Ovo je moja prva samostalna izložba, i drago mi je da se održava u prostoru u kojem sam rasla i razvijala se kao umjetnik. Info zona za mene ima posebnu vrijednost - gotovo kao drugi dom, i stoga ne mogu zamisliti da se ova izložba odvija bilo gdje drugdje - kazala je Mihaela koja je redovita sudionica 24-satnog crtanja stripa te radionice stripa koja se već nekoliko godina održava u Klub Zona.

Mihaela uvijek sa sobom nosi blok pa crta svugdje - na kavama, kod kuće, na računima, olovkom, kemijskom, onim što joj se nađe pod rukom... Velik broj radova nastao je u splitskim kafićima te je neke od njih objavila i Facebooku pod pseudonimom Artistotel. Na izložbi u Zoni javnosti će se predstaviti izborom radova iz svog bogatog stvaralaštva.

 

Ove godine u Zagrebu je upisala Odsjek za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti, nakon što je u rodnom Splitu završila 2. jezičnu gimnaziju.