Ugledni Howard Gospel Choir na gostovanju u HNK Split

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u srijedu 7. veljače s početkom u 20 sati koncert će održati Howard Gospel Choir iz Sjedinjenih američkih država, Washington DC. Na svoju najnoviju hrvatsku turneju ovaj proslavljeni gospel sastav dolazi u povodu američkog Black History Month, tradicionalnog prisjećanja na najvažnije osobe i događaje iz povijesti afričke dijaspore, koji se u SAD obilježava u veljači.

Howard Gospel Choir osnovan je na Sveučilištu Howard 1968. kao jedan od prvih sveučilišnih gospel zborova u Sjedinjenim državama. Studenti, sadašnji i bivši i članovi zajednice ujedinili su se posvećeni ideji da iskoriste svoj glazbeni dar za širenje Dobre vijesti o Isusu Kristu. Tijekom četiri desetljeća posvećenosti glazbi kroz ansambl je prošlo mnogo značajnih umjetnika, kao što su dobitnici nagrade Grammy Richard Smallwood i Coré Cotton (član sastava Sounds of Blackness), kao i Elbernita “Twinkie” Clark iz legendarnih Clark Sisters, pa R&B zvijezda Ángela Winbush i mnogi drugi.

Zbor često gostuje širom SAD, nastupali su u Bijeloj kući, Kongresu te u Washingtonskoj nacionalnoj katedrali, a tijekom četiri desetljeća postojanja bili su na brojnim međunarodnim turnejama. U Hrvatskoj su prvi puta nastupali 2014. godine, a u sklopu ovogodišnje turneje, osim u Splitu nastupit će još i u Vukovaru i Zagrebu.

Jedinstvena cijena ulaznica za splitski nastup je 50 kuna.